Hoppa till huvudinnehållet

Brister åtgärdade – Arbetsmiljöverket lägger ner ärende

Publicerad:
Arbetsmiljöverket lägger ner ärende mot Färgelanda kommun.
Arbetsmiljöverket lägger ner ärende mot Färgelanda kommun. Foto: TT

Förra sommaren konstaterades brister i arbetsmiljön i Färgelanda kommun, brister som riskerade att leda till vite. Men nu har kommunen åtgärdat bristerna enligt Arbetsmiljöverkets krav. Myndigheten lägger därför ner ärendet.

– Jag är nöjd och stolt över att vi tagit steg mot att bli en attraktiv arbetsgivare, säger kommunstyrelsens ordförande, Ann Blomberg (C).

Efter en inspektion konstaterade Arbetsmiljöverket brister när det gällde kommunens arbetsmiljöpolicy, rutiner vid systematiskt arbetsmiljöarbete och årlig uppföljning. Brister som myndigheten krävde skulle vara åtgärdade senast 1 september i år, annars riskerade kommunen att få betala vite.

Sedan dess har kommunen tagit beslut om en ny arbetsmiljöpolicy som antogs i kommunfullmäktige den 8 juni. Man har också förtydligat rutiner vad gäller det systematiska arbetsmiljöarbetet och tagit fram en arbetsmiljöhandbok som stöd för chefer, medarbetare, skyddsombud och förtroendevalda politiker.

Detta var Arbetsmiljöverket nöjt med och beslutade därför att avsluta ärendet.

– Vi har fortsatt mycket att jobba med inom kommunen, men som ordförande för kommunstyrelsen är jag nöjd och stolt över att vi har mobiliserat verksamheten och tagit några av de steg som behövs för att långsiktigt bli en attraktiv arbetsgivare, där arbetsmiljön bara är en viktig nyckel för att attrahera personal, säger Ann Blomberg (C).

Artikeltaggar

Ann BlombergArbeteArbetsmiljöverketCenterpartietFärgelanda kommun

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.