Hoppa till huvudinnehållet

TV: Här får fotbollslaget oväntat besök på träningen: ”Han är lite speciell”

Publicerad:

En eller flera rävar har under hösten ställt till med oreda i centrala Färgelanda. De verkar tycka om att stjäla skor, välta sopkärl – men tydligen har de också en fallenhet för fotboll. I förra veckan fastnade en av dem på film när den helt obrydd hänger på Färgelanda IF:s fotbollsträning.

– Han har varit med två gånger, säger Mikael Stensson i Färgelanda IF, som filmade räven.

Maria blev attackerad av aggressiv räv: ”Riktigt otäckt”

Under en av förra veckans fotbollsträningar fick Färgelanda IF besök av räven på träningsanläggningen Högalid i Färgelanda, vilket fastnade på film. På filmen ser man hur den helt sonika sitter vid sidlinjen och tittar på när herrlaget tränar, helt orädd eller berörd av det mänskliga sällskapet.

– Han är lite speciell. Två gånger har han varit där, så man kan säga att han är en del av seriesegern, säger Mikael Stensson, som sitter i fotbollsutskottet i Färgelanda IF.

Räven har också försökt ta med sig fotbollar och väskor.

– Han kommer ända fram och försöker tar grejer. En av våra spelare har alltid med sig en egen boll han står och kikar med innan träningen. Den verkar räven ha en fallenhet för, för den försöker han ta. Förra gången fick han tag i den men då fick han den inte under staketet, säger Mikael Stensson.

Några av våra läsare har skickat in bilder på rävar, där man kan se att de är väldigt modiga och närgångna.

”Bor också i Färgelanda och en av mina skor är spårlöst försvunnen men jag har i gengäld en boll, en arbetshandske och en coca colaburk här som inte är mina”, skriver Elin Råhnängen som skickat in en film på när räven är framme och stjäl hennes sko. Hon fick åtminstone något tillbaka.

Se bilderna nedan:

Linda Eriksson har skickat in en bild på när räven nosar henne eller någon annan på fingrarna, på vad som ser ut att vara Högalid.
Linda Eriksson har skickat in en bild på när räven nosar henne eller någon annan på fingrarna, på vad som ser ut att vara Högalid. Foto: Linda Eriksson
Kristina Nicolaysen fångade räven på bild utanför huset i Högsäter
Kristina Nicolaysen fångade räven på bild utanför huset i Högsäter Foto: Kristina Nicolaysen

Under tisdagen och onsdagen kom rapporter både från bygghandeln Bolist och 172:ans pizzeria att räven även varit där på besök.

Artikeltaggar

Djur och naturFärgelandaFärgelanda IFHögalidVilt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.