Hoppa till huvudinnehållet

Efter säsongsavslutningen – tränaren lämnar: ”Tre bästa åren som tränare”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Johan Niklasson slutar i Eds FF efter tre säsonger.
Johan Niklasson slutar i Eds FF efter tre säsonger. Foto: Johan Lindahl

Eds FF var ytterst nära att helt röra om i uppflyttningsgrytan i division 4, men tappade ledningen sent. Det blev en femteplats till slut i serien. Nu meddelar tränaren Johan Niklasson att han slutar efter tre säsonger.

– Det är med stor kärlek jag lämnar, säger 53-åringen.

Johan Niklasson tog över på Bergslätt i januari 2020, sedan blev det tre säsonger som tränare. Men den gångna blev hans sista.

– Vi tog ett gemensamt beslut efter att de kände att de behöver en ny röst och nya idéer. Det har varit de tre bästa åren som tränare. Jag är glad att jag tackade ja och har inte ångrat mig en sekund. Jag har lärt mig otroligt mycket och det är med stor kärlek jag lämnar. Jag är glad och stolt över att fått ha varit en del av den här fina föreningen. Han eller hon som tar över får ett drömjobb, säger han.

Vad ska du göra nu? Fortsätta träna fotboll?

– Ingen aning. Det beror på om det dyker upp något som lockar.

En märklig säsong är till ända. Målet var topp tre, men i slutändan blev det en femteplats, fyra poäng från tredjeplatsen.

– I mitt huvud hade jag målat upp en första eller andraplats, men så det blev inte. Det började bra, spelet funkade och vi gjorde massa mål. Men sedan tappade vi flytet helt. Då började det där konstiga, alla möjliga varianter av stolpe ut. Sjukdomar, skador, fel val av taktik. Vi fick laborera i varje match och hade väldigt sällan samma elva. Fördelen var att unga fick komma in och spela a-lagsfotboll. Det har varit lätt att deppa ihop många gånger, men killarna har visat fin inställning och karaktär. På det sättet har det varit tungt för deras skull, säger Johan Niklasson.

Tappade ledningen

Eds FF hade möjligheten ha ett finger med i uppflyttningskampen. Borta mot Serieledarna IFK Uddevalla tog man också ledningen med både 1–0 och 2–0, men hemmalaget knappade in och kunde kvittera med sex minuter kvar, vilket i slutändan räckte till serieseger på målskillnad.

– De stod för en heroisk insats. Vi hade bud på tre noll, men de var också bra i sina omställningar. Vi gick för seger, men i slutändan inget att klaga på. Vi gjorde allt vi kunde, säger Johan Niklasson.

Efter seriesegern la IFK Uddevalla upp en kontroversiell segerhälsning på Facebook där de hånade IF Viken och önskade föreningen lycka till i kvalet.

– Det får de stå för. Det upp till varje förening hur man vill hantera sånt, men så hade inte vi gjort, säger Johan Niklasson.

Under söndagen vann dessutom U-laget mot Färgelanda IF i division 5 och säkrade definitivt nytt kontrakt.

Matchfakta

IFK Uddevalla–Eds FF 2–2 (0–0)

Division 4 Bohuslän/Dal

Målen: 0–1 Erik Karlsson (54), 0–2 Jakob Skoglund Olsson, straff (65), 1–2 Fredrik Söderqvist (81), 2–2 Donat Gashi (84)

Varningar, Uddevalla: Dion Eriksson, Filip Skarin, Donat Gashi

Ed: Jakob Blom

Domare: Adnan Busuladzic

Publik: 300

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollJohan Niklasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.