Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF satte punkt för säsongen med sen förlust: ”Väldigt nöjd”

Publicerad:
Eds FF:s damlag tränar inför division 3-premiären. Pär Johansson.
Eds FF:s damlag tränar inför division 3-premiären. Pär Johansson. Foto: Johan Lindahl

Eds FF höll ett kryss borta mot Munkedal i 88 minuter, men efter en utvisning fick till sist hemmalaget in två snabba mål. Pär Johanssons lag stannar på tredje plats i tabellen.

– Sett över hela säsongen är jag nöjd, säger han.

Inför säsongen siktade man lite försiktigt mot toppen av division 3-tabellen. Med facit i hand blev det en tredjeplats, men med ganska stor marginal till toppduon Vallen och Stenungsund. Trots det är tränaren Pär Johansson, sett till förutsättningarna, nöjd med lagets säsong.

– Det försvann några etablerade spelare i våras inför säsongen och sedan tappade vi några efter sommaren också. Men vi har ändå hållit ihop det bra, lagt större ansvar på andra spelare och flyttat upp några unga. Vissa matcher har vi haft en del spelare borta, och det klart att det har märkts. Så är det. Men vi har tagit poäng av alla lag i serien. Sett över hela säsongen är jag väldigt nöjd, säger han.

Pär Johansson har fått förfrågan om att stanna, men har inte bestämt sig än.

–Jag ska diskutera med familjen och återkomma. Vi får se vad det blir. Det är klart inom ett par veckor, säger han.

Föll mot tabellfyran

I säsongens avslutande match blev det förlust med 1–3 borta mot Munkedal. Hemmalaget tog ledningen i mitten av första halvlek innan Emmy Eriksson kvitterade med sitt elfte mål för säsongen. Resultatet 1–1 stod sig fram till 88:e minuten då Munkedals Hanna Olsson satte sitt andra mål för dagen. Fem minuter tidigare hade gästernas Sabina Andersson dragit på sig sitt andra gula kort. Munkedal fick in ett tredje mål på stopptid, genom Amy Iserhills Andersson.

– Munkedal var sett över hela matchen bättre men jag tycker vi visar en enorm moral och stor kämpaglöd i 90 minuter. Backlinjen med Julia Edquist i spetsen var grym hela matchen och Thindra i målet mycket stabil. När vi får en spelare utvisad blir vi tillbakatryckta och till slut kan vi inte stå emot utan segermålet kommer, sa Pär Johansson efter matchen.

Matchfakta

Munkedals IF–Eds FF 3–1 (1–0)

Division 3 Bohuslän/Dal

Målen: 1–0 Hanna Olsson (24), 1–1 Emmy Eriksson (58), 2–1 Hanna Olsson (88), 3–1 Amy Iserhills Andersson (90)

Varningar, Munkedal: Hanna Olsson

Ed: Ida Olsson, Sabina Andersson x2

Utvisning, Ed: Sabina Andersson

Domare: Mudar Altahawi

Publik: 50

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDivision 3 Bohuslän/DalslandEds FFFotbollMunkedals IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.