Hoppa till huvudinnehållet

Kommunalrådet hyllar personalens agerande efter mordet: ”En stor eloge”

Publicerad:
Ann Blomberg (C).
Ann Blomberg (C). Foto: Helena Lindgren

Efter fredagens mycket tragiska händelse då en man bragtes om livet i Stigen, hyllar kommunalrådet Ann Blomberg (C) hur kommunens personal agerade under helgen.

– En stor eloge till vår krissamordning, säger hon.

Det var i fredags kväll som en man i 50-årsåldern knivskars i Stigen så svårt att han avled av sina skador. Nu kommenterar kommunalrådet Ann Blomberg händelsen.

Kommunpolisen efter misstänkta mordet: ”Var inte oroliga!”30-åring släppt på fri fot – fortsatt misstänkt för mordEn av de mordmisstänkta männen häktas: ”Han förnekar brott”Flaggan hissades på halv stång – personal erbjuds stöd efter misstänkt mordBoende i Stigen omskakade efter mordet: ”Det är helt fruktansvärt”En tredje man anhållen efter knivmordet i Stigen

– Det är otroligt tragiskt när något sådant händer i vårt närområde. givetvis är det lika tragiskt överallt, men så klart berör det så mycket mer när det händer i vårt område och när det dessutom är en medarbetare på kommunen, säger kommunalrådet Ann Blomberg.

Hon hyllar också kommunens personals agerande under den aktuella kvällen och den efterföljande helgen.

– En stor eloge till vår krissamordning. De var igång och jobbade hela helgen med nattvandrare i Stigen och vi har haft en minnesstund för personalen. Man måste också ta hand om sjuksköterskorna som jobbade med honom, och han hörde till en arbetsgrupp med sköra arbetstagare. Men cheferna har skött det jättebra. All heder åt personalens hanterande, säger Ann Blomberg.

När hände något sådant senast i kommunen?

– Jag kan inte minnas att det skett ett mord här. Jag har frågat runt, men ingen jag frågar kan påminna sig om att det ska ha hänt. I så fall är det väldigt längesedan, säger hon.

Artikeltaggar

Ann BlombergBrott & blåljusMordStigen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.