Hoppa till huvudinnehållet

En av de mordmisstänkta männen häktas: ”Han förnekar brott”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Reporter Helena Lindgren
Helena Lindgren
helena.lindgren@dalslanningen.se
En person har begärts häktad efter det misstänkta mordet i Stigen på fredagskvällen. En person är frisläppt och beslut om den tredje mannen fattas först imorgon.
En person har begärts häktad efter det misstänkta mordet i Stigen på fredagskvällen. En person är frisläppt och beslut om den tredje mannen fattas först imorgon. Foto: Johan Nilsson/TT

Den man i 40-årsåldern som sedan i lördags varit anhållen misstänkt för mordet i Stigen på fredagskvällen häktas på sannolika skäl. 60-åringen är frisläppt men fortfarande misstänkt. Häktningsbeslut om den tredje mannen i 30-årsåldern sker imorgon.

– Mannen jag begärde häktad blev också häktad på sannolika skäl misstänkt för mord, säger åklagare Carin Pedersen.

Mannen blev gripen redan på fredagskvällen och anhållen på lördagen. Under häktningsförhandlingen under tisdagen togs beslut om att häkta mannen på sannolika skäl, den högre misstankegraden, för mord. Mannen förnekar dock brott.

Läs också

Mannen är sedan tidigare dömd till fängelse för flera brott, bland annat grov misshandel, olaga hot, dopningsbrott och skadegörelse.

Den 60-åring som blev gripen och anhållen under lördagen, som också är misstänkt för mord, har släppts på fri fot.

– Misstankarna mot honom har inte stärkts under utredningens gång, men han är fortfarande misstänkt för mord, säger Carin Pedersen.

Enligt polisen kände de misstänka gärningsmännen och offret varandra, men det har inte haft någon relation till varandra.

Den tredje mannen, som är i 30-årsåldern, och som greps i söndags sitter fortfarande anhållen.

– Jag kommer att ta ställning till häktning imorgon, säger Carin Pedersen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarMordStigen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.