Kontraktet definitivt säkrat för Bengtsfors IF

Publicerad:
Bengtsfors IF tog fjärde raka segern hemma mot Ellenö IK i helgen. Nu är division 5-kontraktet definitivt säkrat. Foto: Johan Lindahl

Bengtsfors IF tog fjärde raka segern hemma mot Ellenö IK i helgen med 2–1. Nu är division 5-kontraktet definitivt säkrat för båda lagen.

– Nu ska det väl vara klart och det är bra, säger Bengtsforstränaren Anders Johansson.

Ellenö IK hade revansch att utkräva borta mot Bengtsfors IF, vars säsong fick en vändning på Håmulevallen i somras efter en svag säsongsinledning.

Men det var hemmalaget som tog ledningen genom lagets bäste målskytt den här säsongen, Noel Mattsson, som kunde ta tillvara på trassel i straffområdet i samband med en hörna strax före halvtidspausen.

Ellenö var nära att kvittera kort därefter, men hemmaledningen stod sig i paus. Istället kom 1–1 tidigt i andra halvlek då Mohammed Abdulhalim nickar in Jeton Krasniqis hörna.

Nu var det gästerna som tog tag i taktpinnen, men övertaget resulterade inte i något mål. Istället återtog hemmalaget ledningen genom Mamoon Othman som prickade bollen i mål från utanför straffområdet.

Nytt kontrakt

Gästerna tryckte på för en ny kvittering men trots flera fina lägen gick inte bollen i mål. Bengtsfors IF kunde inkassera fjärde raka segern, som nu innebär att man klättrat förbi Ellenö i tabellen till sjätte plats. Ett tag såg det kritiskt ut för BIF men efter en imponerande vändning på säsongen har man lyckats sätta stopp för en tredje nedflyttning i rad.

– Nu ska det väl vara klart och det var väl bra. Målsättningen att vinna resten, den är kvar, säger tränaren Anders Johansson.

Ellenö IK hade ambitioner om en plats i toppen inför säsongen, men det är bara under korta stunder laget visat kvalitet. Det ser ut att bli en blygsam placering i år igen för de gulsvarta, som just nu ligger sjua i tabellen.

– Det ser inte alls bra ut. Men vi hade lika gärna kunnat vinna den här matchen. Vi hade chanserna men tryckte kanske på lite för hårt. Vi är inte alls nöjda, säger spelande ordförande Christofer Jansson.

Matchfakta

Bengtsfors IF–Ellenö IK 2–1 (1–0)

Division 5 Dalsland

Målen: 1–0 Noel Mattsson (42), 1–1 Mohammed Abdulhalim (49), 2–1 Mamoon Othman (67)

Varningar, Bengtsfors: Mamoon Othman, Johan Hermansson, Mattias Bryntesson

Ellenö: Mikael Lundin, Mahmoud Ben Abdallah, Robin Snapp, Jeton Krasniqi, Joel Svanbo-Pettersson

Domare: Georges Semaan Saade

Publik: 72

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 5 DalslandEllenö IKFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare