Hoppa till huvudinnehållet

Rallytävling i de dalsländska skogarna – tusentals åskådare: ”Väldigt uppskattat”

Publicerad:
Totalsegrare: Nr 14 förare Mattias Olsson(Stenungsund MK) med kartläsare Joakim Johannesson(Dals MK) anmälda av Orust Schakt.
Totalsegrare: Nr 14 förare Mattias Olsson(Stenungsund MK) med kartläsare Joakim Johannesson(Dals MK) anmälda av Orust Schakt. Foto: Mikael Holmstedt

Rallytävlingen Dalslandstjuren var tillbaka efter pandemiuppehåll och avgjordes som en del av Dals MK:s 50-årsjubileum i de dalsländska skogarna under förra helgen. Högst upp på pallen blev det dalsländskt inslag när kartläsaren Joakim Johannesson från hemmaklubben blev totalsegrare.

Dalslandstjuren återupptogs 2015 med tanken att köras vartannat år. Efter pandemiuppehåll 2021 gick tävlingen av stapeln i de dalsländska skogarna den gångna helgen, som en del av Dals MK:s 50-årsjubileum.

Start och mål var i centrala Mellerud, men sträckorna gick genom Färgelanda, Bengtsfors och Dals-Eds kommuner med serviceplats i Bäckefors.

Det var totalt 80 deltagare, ett tiotal från arrangörsklubben, som körde i standard, tvåhjuls-, fyrhjuls- och veteranklass.

Nr 42 förare Jonas Helgesson(Älvbygdens MK) med kartläsare Daniel Lindau(Göteborgs MF).
Nr 42 förare Jonas Helgesson(Älvbygdens MK) med kartläsare Daniel Lindau(Göteborgs MF). Foto: Mikael Holmstedt

Totalsegraren Mattias Olsson från Stenungsunds KM hade kartläsaren Joakim Johannesson från Dals MK bredvid sig i bilen.

I övrigt blev det en lyckad tävling för Morgan Larsson som vann den tvåhjulsdrivna C-klassen samt Mattias Jakobsson från Bäckefors som blev tvåa i B-standardklassen.

– Det var väldigt uppskattat och kommunen ställde upp till hundra procent. Vi hade tryckt upp 350 program och vi har ett fåtal kvar. Det kanske var 3-4000 i skogarna, säger Christer Johansson i tävlingskommittén.

Första sträckan gick strax söder om Mellerud, andra mellan Sörknatten och Håverud och tredje utgick från Lunnebo i Dalskog, fjärde sträckan från Ed till Ödskölt och sista från Ragneruds camping med mål utanför Brålanda.

Nummer 60, Peter Muller och Malin Larsson från Kullings MS respektive MK Väst.
Nummer 60, Peter Muller och Malin Larsson från Kullings MS respektive MK Väst. Foto: Helena Lindgren

Artikeltaggar

Dals MKDalslandRally

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.