Hoppa till huvudinnehållet

En tredje man anhållen efter knivmordet i Stigen

Publicerad:
Reporter Niklas Wallberg
Niklas Wallberg
niklas.wallberg@nwt.se
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Reporter Erik Dahlén
Erik Dahlén
erik.dahlen@nwt.se
Ett flertal polisbilar var vid 22.30 fortfarande kvar på platsen.
Ett flertal polisbilar var vid 22.30 fortfarande kvar på platsen. Foto: Helena Lindgren

En man i 50-årsåldern knivskars på fredagskvällen så svårt i Stigens centrum i Färgelanda kommun att hans liv inte gick att rädda. Två män i 40- respektive 60-årsåldern har anhållits misstänkta för mord. Under söndagen anhölls en tredje misstänkt man i 30-årsåldern.

– Det framkom i utredningen att det fanns ytterligare en person som vi behövde prata med, säger Fredrik Brax, enhetschef för avdelningen grova brott i Fyrbodal.

– Larmet kom in 20.57 och hans liv gick inte att rädda. Det är rubricerat som dråp eller mord, sa Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Thomas Fuxborg
Thomas Fuxborg

Mannen anträffades utomhus i Stigens centrum av en privatperson strax före klockan 21.

– Det ska ha varit något bråk på platsen. En person ser en till synes livlös man på marken och larmar polis.

Mannen påträffades av polispatrullen och det konstaterades snabbt att han blivit misshandlad och hade svåra knivskador. Hans liv gick inte att rädda trots att det bland annat utfördes HLR – Hjärt- och lungräddning – på honom.

Mannens identitet var vid 23-tiden på fredagskvällen ännu inte fastställd med säkerhet.

– Men vi har en man gripen, sa Anders Wennergren, vakthavande befäl i Västra Götaland strax efter klockan 23.

Vid 03-tiden natten mot lördag kunde polisen berätta att den avlidne var identifierad – en man i 50-årsåldern, och att anhöriga blivit underrättade.

Under lördagsmorgonen meddelade polisen att den misstänkte, en man i 40-årsåldern nu sitter anhållen misstänkt för mord. Senare under förmiddagen hämtades en man i 60-årsåldern för förhör. Mannen anhölls senare, också misstänkt för mord.

Enligt polisen kände de misstänka gärningsmännen och offret varandra, men det har inte haft någon relation till varandra.

Platsen där mannen anträffades spärrades under kvällen av.

– Vi håller på med utredningsåtgärder på plats, men jag vet inte helt säkert om teknikerna ännu är på plats.

Mördades på altan

Under eftermiddagen meddelade polisen att teknisk undersökning av fyndplats samt brottsplats hade avslutats. Brottsplatsen är på en altan tillhörande en fastighet. Fyndplatsen, där mannen hittades, är på en annan plats utomhus.

Polisen ägnar sig nu åt dörrknackning i området. Det finns ett större antal poliser i området än vanligt under dagen för att skapa en trygghetsnärvaro.

Under söndagen anhölls en tredje man, som är i 30-årsåldern.

– Det framkom i utredningen att det fanns ytterligare en person som vi behövde prata med. Nu försöker vi reda ut vilken inblandning de här tre har i händelsen, säger Fredrik Brax, chef på avdelningen för grova brott i Fyrbodal.

Under måndagen fortsätter polisen att hålla förhör. Om några av männen häktas tas beslut om senast under tisdagen.

– Vi är ännu i ett tidigt skede och vi samlar in information på bred front. Vi tar ställning senast imorgon om häktning, säger kammaråklagare Carin Pedersen.

Upprörda Stigen-bor

De boende i Stigen är omskakade efter mordet.

– Det är helt fruktansvärt. Vi har påtalat områdeschefer att det är för lite poliser i Stigen. Vi har inte sett en polis här på hela sommaren. Det är mer närvaro i Färgelanda och Ödeborg, säger en boende i Stigen.

– Vi satt ute men såg eller hörde ingenting av det. Vi hade beställt pizza och när pizzabudet kom kvart över nio undrade han varför det var så många poliser i Stigen.

– Det är ett litet samhälle och det blir omskakat när nåt sånt här händer.

Tända ljus vid mordplatsen.
Tända ljus vid mordplatsen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

Brott & blåljusStigenThomas Fuxborg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.