Hoppa till huvudinnehållet

Spel- och nördmässa gör comeback

Publicerad:
Josephine Davidsson från Nördimperiet på förra årets mässa i Bengtsfors.
Josephine Davidsson från Nördimperiet på förra årets mässa i Bengtsfors. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Rollspel, Magic, Warhammer, brädspel, cosplay - och bridge. Det är några av aktiviteterna som det bjuds på när Nebula Bengtsfors nörd- och spelförening, Studiefrämjandet Fyrbodal och Nördimperiet bjuder in till Spelmässa på Odéon i Bengtsfors i helgen.

– Tanken är att presentera spelkultur för invånarna i Dalsland, säger Ulrik Hedin.

På lördag fylls Odéon med spel, cosplay och diverse nördigheter. Det är andra året i rad som spelmässan arrangeras i Bengtsfors - och den första utan pandemirestriktioner.

– Vi hade en mässa i fjol, efter sommaren när pandemirestriktionerna ändå var ganska snälla. Sist var det 130 besökare lite drygt. Jag hoppas på nåt liknande för det var jättekul, säger Ulrik Hedin, verksamhetsutvecklare på Studiefrämjandet inom spelkultur och musik och ordförande i föreningen Nördimperiet.

Och nu återkommer evenemanget.

– Vi ska ha rollspelssession, någon kanske har sett Stranger Things där de spelar. Vi har med oss erfarna ledare så att folk kommer igång och spelar snabbt. Vi kommer också att vara en brädspelsbuffé och Nördimperiet kommer vara där med en utställning i cosplay.

– Det kommer också vara tre stycken figursspel. Guld och bly som utspelar sig i ett västernlandskap, World War 3. ett figurspel med pansarvagnar i en uppbyggd stadsmiljö, och Warhammer 40K, det är väl det folk kanske känner till.

Men det mest oväntade gästinslaget på mässan kommer från från Billingsfors bridgesällskap.

– De hade sett affischerna om att det var kortspel och de frågade vad det var, säger Ulrik Hedin.

– De frågade om de fick komma och det tyckte vi ju var jätteroligt. De har fyra stolar, om nån vill spela kan bara hoppa in. Som Studieförbund får vi inte rapportera bridge, men skit samma, det är bara kul att de kommer.

Mässan kommer också att ha en representant från spelföreningen Swerok och pärlplattekonst.

– Så spel och pyssel är det stora temat.

Den lokala spelföreningen Nebula i Bengtsfors har hjälpt till med arrangemanget. Föreningen ligger just nu lite på is, men Ulrik Hedin hoppas på att mässan kan ge en nystart.

– Jag hoppas det, det finns redan ett IT-café där finns en lokal som kan användas, säger han.

Artikeltaggar

Nyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.