Muggar i keramik av estetelever i gåva till föreläsare på Trä 2022

Publicerad:
Ida Bratt och Linnea Klenz har tillsammans med sina klasskamrater i ES21 tillverkat totalt 48 keramikmuggar varav 30 ska delas ut till föredragshållarna på fredagens träkonferens i Bengtsfors. Foto: Conny Hultgren

Strömkullegymnasiets estetprogram årskurs 2 fick ett specialuppdrag inför fredagens seminarium Trä 2022 på Odéon. De skulle tillverka 30 keramikmuggar som ska delas ut i gåva till talarna på seminariet. Elevernas uppdrag är nu slutfört.

– Det blir vårt bidrag till den här dagen. Bengtsfors kommun har köpt in de här muggarna så intäkterna kommer vara med och finansiera vår skolresa till Köpenhamn, säger Ida Bratt och Linnea Klenz, två av de åtta estetelever som tillverkat muggarna.

Eftersom det handlar om ett träseminarium har temat varit skog och natur och eleverna har jobbat mycket med gröna färger och med blommor och träd som motiv.

– Det har varit ett jätteroligt jobb, berättar Ida Bratt och Linnea Klenz.

De 30 muggarna växte till totalt 48. De återstående muggarna kommer att säljas.

Fler lokala inslag

Kommunens näringslivsutvecklare, Jeanette Lindh Svanqvist, berättar att man försökt få med så mycket lokala inslag som möjligt på seminariet.

– Restaurangeleverna lagar all mat. Långeds garderob står, tillsammans med återbruk från Rikstvätt, för de påsar som vi kommer att använda som bags till föreläsarna. VPK Packaging sponsrar med lunchboxar. Ja, vi vill verkligen visa upp så mycket som möjligt av Bengtsfors kommun, säger hon.

Artikeltaggar

BengtsforsEstetprogrammetJeanette Lindh SvanqvistKeramikNäringslivSkola och utbildningStrömkullegymnasiet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare