Hoppa till huvudinnehållet

Näringslivsmässan är tillbaka: ”Kompetens och kreativitet under samma tak”

Publicerad:
Mässgeneralen Crister Blüme ser fram emot nypremiären av näringslivsmässan.
Mässgeneralen Crister Blüme ser fram emot nypremiären av näringslivsmässan. Foto: Kristina Green

Nu är Näringslivsmässan tillbaka i Bengtsfors. Mässgeneralen Crister Blüme ser fram emot nypremiären.

– Vi är mycket stolta över de företag och den kompetens som finns i vårt närområde och det vill vi gärna visa upp, uttrycker Blüme.

Näringslivet sjuder i Bengtsfors, under de senaste åren har flera företag flyttat hit sina verksamheter som har genererat i ett större antal nya arbetstillfällen.

– Kommunen har ett livligt företagsklimat och att nya företag etablerar sig här visar på att det inte står still i Bengtsfors utan här finns både möjlighet till utveckling och tillgång till arbetskraft, säger kommunens destinationsutvecklare Crister Blüme.

Efterfrågat evenemang

Efter pandemin har näringslivet efterlyst näringslivsmässan.

– Det är roligt att det händer något nu efter pandemin, det blir som en omstart. Flera företag har hört av sig och det är klart att vi som kommun vill hjälpa till att visa upp vad vi har här i vårt närområde.

Både föreningar och företag ställer ut och informerar om sina verksamheter. Hitintills är drygt 40 platser bokade till mässan som välkomnar såväl allmänhet som näringsliv.

Kontaktyta

Möjligheten till att flera spinoff-effekter kommer att ske under de två dagarna är stor, tippar mässgeneralen.

– Ibland kanske man tittar efter en underleverantör, produkt eller söker personal utanför orten eller länet för att man inte tror att det finns i närområdet. Här ges möjlighet till möten på nära håll och förhoppning är att kontakter och samarbete knyts.

Lockar publik

Det kommer att finnas ett mässcafé och från scenen kommer olika företag både fredag som lördag att göra presentationer av sina verksamheter. Moderator under båda dagarna är Stig Bertilsson.

Tidigare år har evenemanget lockat en stor publik och mässgeneralen hoppas på att sporthallen blir välfylld under mässdagarna.

– Vi tror och hoppas på många besökare. Det här är en chans för företagen att dels visa upp sig, men också kunna informera om de behöver anställa mer personal och berätta vilken kompetens de efterfrågar. På samma gång blir det nyttig information för skolelever och allmänhet som besöker oss. Vi har även en ambition att få med föreningar för att försöka visa upp vad som finns att göra på fritiden, säger Crister Blüme.

Artikeltaggar

BengtsforsCrister BlümeNäringslivNäringslivsmässan

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.