Hoppa till huvudinnehållet

Motion: Föreslår nytt ställe för central badplats

Publicerad:
Det är dags att ta upp frågan igen att Billingsfors behöver en centralt belägen badplats och hitta en ny plats, anser Per Eriksson.
Det är dags att ta upp frågan igen att Billingsfors behöver en centralt belägen badplats och hitta en ny plats, anser Per Eriksson. Foto: Elin Johansson

Utred möjligheten att förvärva fastigheten Högsvägen 2 i Billingsfors och anlägg en offentlig badplats där. Det föreslår Per Eriksson (S) i en motion till Bengtsfors fullmäktige samt att förvaltningen får uppdraget att ta fram ett förslag på hur badplatsen ska drivas.

Billingsfors invånare har länge önskat en centralt belägen badplats och har tidigare även genomfört en förprojektering. Men projektet föll bland annat på Trafikverkets regler eftersom man behövde korsa järnvägsspåret.

Per Eriksson anser att det nu behöver ske ett omtag i frågan om en badplats och föreslår en ny plats. Det handlar om en udde vid Waernshögen där det finns en sandstrand och som ligger på Högsvägen 2.

”Om inte det är möjligt att förvärva den utpekade fastigheten bör alternativa placeringar tas fram i samråd med Billingsfors för alla”, skriver han.

Artikeltaggar

BadplatserBillingsforsBillingsforsFritid och livsstilMotionerPer Eriksson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.