Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö föll mot starkt Eds FF U: ”Mer än rättvist”

Publicerad:
Ellenötränaren Jonas Karlsson fick se sitt lag åka på pumpen med 0–4 mot Eds U-lag.
Ellenötränaren Jonas Karlsson fick se sitt lag åka på pumpen med 0–4 mot Eds U-lag. Foto: Johan Lindahl

Ellenö IK föll klart mot ett starkt U-lag från Ed, som kämpar för nytt kontrakt, för kvällen kryddat med A-lagsspelare.

– Vi tappade vår bästa spelare på uppvärmningen på grund av skada, sedan rullade krämporna på, säger Ellenötränaren Jonas Karlsson.

Eds FF:s U-lag har legat i botten av tabellen under större delen av säsongen och kämpar nu under hösten mot nedflyttning.

I fredags tog man ett stort steg mot nytt kontrakt efter seger med 4–0 mot Ellenö IK.

– Det var en av våra bättre matcher i år. Bra bolltempo och varierat spel. Skapade massor av chanser och var även stabila bakåt. Ellenö är tunga och fysiska men de fick aldrig tag på oss. Domaren höll en jämn och bra nivå. Kort sagt en lyckad kväll, sa Edstränaren Anders Paulsson.

A-lagskaptenen Jakob Skoglund Olsson satte 1–0 sent i den första halvleken med ett fint distansskott och sedan ökade Måns Wennerström, även han en spelare för a-laget, på till 2–0 efter att Ellenömålvakten varit ute på en utflykt i utkanten av sitt straffområde. Wennerström kunde enkelt runda honom och peta in bollen i öppet mål.

3–0 kom precis i slutet av första halvleken då Björn Hedkrok läckert skarvade in ett inspel från vänster i det bortre hörnet. Fyra satte Christoffer Engkvist på straff i matchens slutskede.

– Vi mötte ett snabbt och duktigt gäng och fick smaka på lite tempo från deras a-lagsspelare. Vi gjorde inte vår bästa match. Vi tappade vår bästa spelare på uppvärmningen på grund av skada, sedan rullade krämporna på. Men, de spelade bra och segern var mer än rättvis, sa Ellenötränaren Jonas Karlsson om matchen.

Med tre matcher kvar har nu Eds U fyra poäng ner till Frändefors IF på nedflyttningsplatsen. Ellenö IK är fast i ingenmansland på sjätte plats. Som bäst kan man bli femma.

Matchfakta

Eds FF U–Ellenö IK 4–0 (3–0)

Division 5 Dalsland

Målen: 1–0 Jakob Skoglund Olsson (39), 2–0 Måns Wennerström (42), 3–0 Björn Hedkrok (45), 4–0 Christoffer Engkvist, straff (84)

Varningar, Ellenö: Per Karlsson, Marcus Antonsson, Younas Kesete, Jonas Olsson

Artikeltaggar

Division 5 DalslandEdEds FF UEllenöEllenö IKFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.