Hoppa till huvudinnehållet

Edsbowlarna fick en flygande start: ”Inte mycket till motstånd”

Publicerad:
Edsbowlarna vann övertygande mot Falköping med 16–4. Bakre raden från vänster: Mattias Melin, Stein Bråthen, Katarina Östberg, Ola Mattsson. Främre raden från vänster: J-P Elf, Mikael Sjögren, Simon Östberg, Jonas Forsberg.
Edsbowlarna vann övertygande mot Falköping med 16–4. Bakre raden från vänster: Mattias Melin, Stein Bråthen, Katarina Östberg, Ola Mattsson. Främre raden från vänster: J-P Elf, Mikael Sjögren, Simon Östberg, Jonas Forsberg. Foto: Katarina Östberg

Edsbowlarna fick en flyande start på säsongen och vann övertygande hemma mot Falköping med 16–4, men siffrorna kunde ha varit ännu större, menar lagledare Simon Östberg, för dagen också poängbäst i matchen.

– Det var inte mycket till motstånd, säger han.

Efter 5–0 i första serien och 4–1 i den andra knappade Falköping in något med en 3–2-serie i den tredje. Edsbowlarna vann den fjärde med 4–1 och kunde ta en övertygande seger.

– Jag hade ingen koll på dem innan matchen, men det var inte mycket till motstånd. Det hade nog till och med kunna vara större siffror. En väldigt bra start på säsongen, säger Simon Östberg, bäst i matchen med 915 poäng.

– Ibland händer det. I helgen blir det nog tuffare.

Till helgen väntar bortasväng mot Team Mariestad och Skövde AIK, men då är inte Simon Östberg med.

Då får vi se om någon annan steppar upp istället. Vi har flera spelare av toppklass som inte är med varje match, säger han.

Mellerudslaget BK Håvås vann sin match mot Falköping med 13–7.

Matchfakta

KS Edsbowlarna–Falköpings AIK BK 16–4

Division 2 norra Götaland

Kägelpoäng: 6219–5464

Bästa poäng, Edsbowlarna: Simon Östberg 915, Ola Mattsson 865, Mattias Melin 829

Bästa poäng, Falköping: Hans Bandh, 732, Olof Abrahamson 723, Jonny Fritzon 679

Artikeltaggar

BowlingDivision 2 norra GötalandEdEdsbowlarna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.