Hoppa till huvudinnehållet

Eds FF tappade ledningen – missar kvalplatsen

Publicerad:
Alva Olsson gjorde Eds första och sista mål. Det sista räddade en poäng i matchen.
Alva Olsson gjorde Eds första och sista mål. Det sista räddade en poäng i matchen. Foto: Pontus Nordwall

Laget ledde två gånger, och låg under lika många, men efter 4–4 borta mot Lysekil-Stångenäs är kvalplatsen bortom räckhåll för Eds FF.

– Sett över 90 minuter presterar vi inte på den nivå vi vet att vi kan, säger tränaren Pär Johansson.

Toppjagande Eds FF hade chansen att åtminstone fortsatt göra det matematiskt möjligt att ta den där andraplatsen i tabellen som skulle innebära kval till division 2.

Och det började bra för gästerna borta mot tabellsjuan Lysekil-Stångenäs. Alva Olsson gjorde matchens första mål redan i den fjärde matchminuten. Hemmalaget kvitterade dock tämligen omgående.

Eds FF återtog ledningen med knappa kvarten spelad, då genom Freja Larsen. Hemmalaget kvitterade igen, men den här gången dröjde det till matchen var en halvtimme gammal.

Strax före halvtidspausen tog Lysekil-Stångenäs också ledningen genom Tyra Lidell. En svängig halvlek slutade 3–2.

I andra halvlek kvitterade Eds FF genom Emmy Olausson som gjorde sitt elfte mål för säsongen i matchminut 69. Tio minuter senare replikerade hemmalaget till 4–3, och då var det bråttom för gästerna att få med sig något från matchen.

Eds FF:s Alva Olsson räddade dock en poäng när hon kvitterade i 85:e minuten, hennes andra för dagen.

I och med poängtappet är kvalplatsen definitivt borta för Eds FF. Men tränaren Pär Johansson väljer att se positivt på saken. Poängen innebär också att tredjeplatsen är säkrad.

– Det känns inte som att vi missar kvalet i denna match utan det gör vi i princip när vi förlorar mot Stenungsund hemma och definitivt när vi förlorar mot Bullaren. Idag säkrar vi tredjeplatsen, vi vänder dubbla underlägen även om vi sett över nittio minuter inte presterar på den nivå vi vet vi kan, säger han.

Matchfakta

Lysekil-Stångenäs–Eds FF 4–4 (3–2)

Division 3 Bohuslän/Dal

Målen: 0–1 Alva Olsson (4), 1–1 Julia Hellgren (6), 1–2 Freja Larsen (13), 2–2 Julia Hellgren (29), 3–2 Tyra Lidell (40), 3–3 Emmy Olausson (69), 4–3 Julia Hellgren (79), 4–4 Alva Olsson (85)

Domare: Qusai Alswaid

Publik: 40

Artikeltaggar

Dals-Eds kommunDivision 3 Bohuslän/DalslandEds FFFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.