Färgelanda till division fyra: “Så jäkla skönt med vinst”

Publicerad:
Färgelanda IF i guldhattar efter att de tog hem segern i division 5 Dalsland 2022. Foto: Pontus Nordwall

När Färgelanda vann bortamatchen mot Tösse med 4-3 innebar det att laget nu är klara seriesegrare och spelar i division fyra nästa säsongen.

Detta var lagets 15:e raka match utan förlust och det var glada spelare som firade segern efter matchen.

– Så jäkla skönt med vinst och verkligen kul att vi kunde ta hem serien. Absolut inget jag hade trott innan säsongen, men vi har en väldigt bra stämning i laget, säger 17-årige Douglas Aronsson.

Tösse började piggast och tog ledningen efter sju minuters spel på en nick. Efter 14 minuters spel blev Johan Bäckström fälld och Erik Stensson satte dit kvitteringen.

Foto: Pontus Nordwall

Båda lagen hade sedan varsin bra chans innan Johan Bäckström var nära att ge Färgelanda ledningen men 1-1 var ställningen i paus.

Tösse började bäst

Tösse började bäst och försvarade sig bra. Färgelanda kom tillbaka och skapade mer.

Färgelanda hade problem med Tösses snabba forward Nahuel Romero då försvaret inte hängde med honom och ganska omgående i den andra halvleken löpte han igenom och satte dit 2–1.

Färgelandas lagkapten har varit en viktig mittfältare under säsongen.
Färgelandas lagkapten har varit en viktig mittfältare under säsongen. Foto: Pontus Nordwall

Annars hade Färgelanda mycket av spelet och Henrik Dahl satte ett väldigt fint skott från precis utanför straffområdet till 2-2 efter 50 minuter. Nahoul Romero fick sedan ett friläge för Tösse men Jesper Olofsson räddade bra och Färgelanda fick ändra om för att få stopp på den målfarliga Tössespelaren.

”Vilt jubel”

Johan Bäckström satte sedan en straff till ledning 3–2 men med sex minuter kvar att spela kvitterade Tösse till 3–3. Johan Bäckström kunde dock sätta dit slutresultatet 4–2 i slutskedet och vilt jubel utbröt.

Färgelanda firade vilt efter att seriesegern var klar.
Färgelanda firade vilt efter att seriesegern var klar. Foto: Pontus Nordwall

Färgelanda har gjort en fantastisk säsong där man tappade flera spelare inför säsongen och kom till spel med flera unga i laget men efter 15 omgångar är man nu redan klara seriesegrare.

Unga spelare som Erik Stensson och Douglas Aronsson har imponerat stort under säsongen tillsammans med bland annat rutinerade Johan Bäckström som gjort 19 mål på 13 spelade matcher.

Lagkaptenen Henrik Dahl jublade efter segern och ville framhålla de unga spelarnas prestation under säsongen.
Lagkaptenen Henrik Dahl jublade efter segern och ville framhålla de unga spelarnas prestation under säsongen. Foto: Pontus Nordwall

– Trodde inte att jag som 42-åring skulle stå här som seriesegrare och där vi har avgjort serien med tre matcher kvar att spela, säger lagkaptenen Henrik Dahl.

Ni har haft många unga spelare som verkligen levererat den här säsongen. Trodde du att det skulle gå så här bra?

– Att det redan skulle vara avgjort trodde jag inte men de unga har varit fantastiskt bra och Erik Stensson som spelade på fem olika positioner idag, gjorde det lika bra överallt. Alla har också ställt upp och kommit på träningarna så vi har väldigt bra kondition toppat med kvalité i nämnda Stensson och Johan Bäckström. Blir lite tuffare för mig nästa säsong men det tar vi en annan dag och kommer bli en kul kväll för killarna, säger Henrik Dahl.

Matchfakta:

Fotboll, Division 5 Dalsland

Tösse IF – Färgelanda IF 3–4 (1–1)

Målen: 1–0 Fredrik Tacacho (7), 1–1 Erik Stensson (14), 2–1 Nahuel Romero (47), 2–2 Henrik Dahl (50), 2–3 Johan Bäckström (71), 3–3 Edvin Wildig Lindahl (84), 3–4 Johan Bäckström (88)

Varningar Tösse: Mohammad Ebrahini, Nahuel Romero och Daniel Åslund.

Varningar Färgelanda: Viktor Carlsson

Domare: Daniel Johansson

Publik: 58

Artikeltaggar

Division 5 DalslandFärgelandaFärgelanda IFFotbollHenrik DahlJohan Bäckström

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare