Hoppa till huvudinnehållet

Inge Haraldsson har avlidit

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Inge Haraldsson, Steneby, har avlidit i en ålder av 77 år.
Inge Haraldsson, Steneby, har avlidit i en ålder av 77 år. Foto: Helena Lindgren

Inge Haraldsson, Steneby, har avlidit i en ålder av 77 år.

Han var född och uppvuxen i Torsö, Mariestad kommun, i en skara om totalt sex syskon.

Efter studentexamen i Mariestad och värnplikten var han en tid FN-soldat i Cypern.

När han kom tillbaka till Sverige utbildade han sig till folkskolelärare i Karlstad. Han arbetade först som mellanstadielärare på Steneby kyrkskola och senare på Lövåsenskolan i Billingsfors.

1969 gifte han sig med Monica. Paret bodde först två år på Klädesholmen innan de flyttade till Steneby. Paret fick två söner, Stefan och Marcus.

Inge Haraldsson var oerhört aktiv i Naturskyddsföreningen Skogsdal. Under många år var han föreningens sekreterare, men han satt även ordförande under perioder. Inge Haraldsson var också ansvarig utgivare och redaktör för Dalslands naturorganisationers tidskrift Natur på Dal under 48 års tid.

Naturen var Inge Haraldssons största intresse, han inventerade fåglar för Lunds universitet och det fanns ingen som kände till fågelpopulationen i Steneby så väl som han gjorde. Mången fågelintresserad har också följt med honom på bland annat strömstareinventeringar i Billingsfors. Han gjorde också gärna många fjällvandringar, både i Sverige och utomlands.

Den bortgångne sörjs närmast av makan Monica, sönerna Stefan och Marcus med familjer och syskonen Gunnel, Barbro, Britt-Marie, Anne-Sofie och Torbjörn.

Artikeltaggar

DödsfallSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.