Hoppa till huvudinnehållet

Problem med snatteri: ”Vi var tvungna att markera”

Publicerad:
– Det blev ohållbart att hålla koll, säger butikschefen Cecilia Karlsson.
– Det blev ohållbart att hålla koll, säger butikschefen Cecilia Karlsson. Foto: Conny Hultgren

På grund av snatteri av elever på Bengtsgården har Coop i Bengtsfors vidtagit åtgärden att inga elever på skolan tillåts handla i affären under skoldagen.

– Det blev ohanterbart så vi var tvungna att markera, säger butikschefen Cecilia Karlsson.

Coop i Bengtsfors har en längre tid varit utsatt för snatteri, främst i samband med Bengtsgårdens raster.

– Vi har gjort insatser på försök för att försöka stävja men de har inte lyssnat. Det blev ohållbart att hålla koll när det kommer så många samtidigt, säger Cecilia Karlsson och förklarar att det inte enbart handlar om vissa ungdomar.

– Det är brett så det går inte att veta vilka som snattar. Vi har haft en dialog med rektorn och bestämt att ungdomar på Bengtsgården inte får handla under skoldagen. Efter skoldagen är det fritt fram som vanligt. Det blev ohanterbart så vi var tvungna att markera, säger butikschefen.

Eleverna har nu varit portade under skoltid på Coop i en vecka och det har, enligt Cecilia Karlsson, fungerat bra.

– De har skött sig exemplariskt, jag tror de förstår, vi är jättenöjda så vi kommer att släppa på förbudet snart, säger hon.

”Vi har alla ett samhällsansvar”

Dalslänningen har pratat med en förälder som har barn på Bengtsgården om situationen som säger:

– Jag har pratat med min grabb och han tyckte väl det var lite orättvist att de som inte snattar inte får komma. Men jag tycker det är helt okej. Nånstans måste man stävja, säger hon.

– Vi har alla ett samhällsansvar och då blir det någon som råkar illa ut, men livet är inte rättvist. Vi har pratat om rätt och fel hemma. De kan inte porta bara några för de vet ju inte vem det är. Jag sa till min grabb att då får ni som inte snattar prata med era kompisar att det inte är okej.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsgårdenCoopRinga stöldSkola och utbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.