Hoppa till huvudinnehållet

Vill se skärpta straff efter mordförsöket: Åklagarsidan överklagar domen

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Åklagarsidan överklagar domen efter mordförsöket på Södra hamnplan i Åmål i juni i år. Åklagarsidan vill se skärpta straff.
Åklagarsidan överklagar domen efter mordförsöket på Södra hamnplan i Åmål i juni i år. Åklagarsidan vill se skärpta straff. Foto: Elinor Thuresson

Domarna mot de inblandade i mordförsöket på studentnatten i Åmål har överklagats. Åklagarsidan vill se straffskärpning för de två dömda och att den i tingsrätten friade tonåringen också ska dömas för mordförsök.

Åklagarteamet Alexandra Östberg Giraldo och Andrea Welin har överklagat tingsrättens domar när det gäller mordförsöket på studentnatten i Åmål den 11 juni i år, där en 18-åring dömdes för mordförsök, en 17-åring för grov misshandel och en 17-åring friades helt.

Åtta års fängelse för 18-åringen efter knivattacken på studentnattenFörsök till mord på studentfest i Åmål

Mordförsöket skedde natten till den 11 juni vid Södra hamnplan i Åmål, utanför hamnkrogen Dalslands skafferi som höll studentfest.

Offret är en Säfflebo i 18-årsåldern. Han var nära att avlida och dras fortfarande med sviter av skadorna.

Har bestämt sig

I tingsrätten ville åklagarsidan se ett längre fängelsestraff för 18-åringen och att samtliga tre skulle dömas för inblandning.

Nu har åklagarna också bestämt sig för att överklaga tingsrättens dom till hovrätten.

– Vi yrkar på en straffskärpning för 18-åringen som dömdes till åtta års fängelse. Vi yrkade på tolv års fängelse i tingsrätten och det står vi fast vid, säger kammaråklagare Andrea Welin.

– Vi vill också att den person som dömdes för grov misshandel också ska dömas för försök till mord. Till sist yrkar vi också på att den person som frikändes av tingsrätten också ska dömas för försök till mord. Sedan finns det flera alternativa yrkandet till det.

Artikeltaggar

Brott & blåljusSäffleÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.