Hoppa till huvudinnehållet

SD:s toppnamn utsatt för brott på valnatten: ”Det är mordförsök”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Jörgen Andersson, Sverigedemokraterna Färgelanda kommun, utsattes för brott på valnatten.
Jörgen Andersson, Sverigedemokraterna Färgelanda kommun, utsattes för brott på valnatten. Foto: Helena Lindgren

Under valnatten skulle Sverigedemokraternas toppnamn i Färgelanda, Jörgen Andersson, fira valsiffrorna genom att tända belysningen kring valskylten nära hans hem i Järbo. Men då hade någon klippt av sladden på ett sätt som fick honom att frukta för sin hälsa.

– Förmodligen var det meningen att jag skulle få ström i mig, så jag anser att det är mordförsök, säger han.

SD går mot ett succéval i Färgelanda kommun, men det var inte bara glädje under valdagen för toppnamnet Jörgen Andersson. På valnatten utsattes han för vad han kallar ett mordförsök i närheten av hans hem i Järbo.

C med historiskt ras i Färgelanda – SD största parti: ”Omtumlande”

– Polisen väljer att rubricera det som framkallande av fara för annan, men jag hävdar att det är mordförsök, säger han.

Jörgen Andersson har en stor valskylt i anslutning till hans bostad, en skylt vars belysning han skulle tända när mörkret lagt sig under valdagens kväll. Men då var sladden avklippt på ett sätt som fick honom att frukta för sin hälsa.

– Förmodligen var det meningen att jag skulle få ström i mig. Annars hade man kunnat sparka bort den eller ta den med sig. Istället tar man med sig verktyg för att klippa av sladden. Det är polisanmält, säger han.

Hur känns det nu då?

– Under gårdagen hade jag siffrorna i fokus, men när man hunnit fundera insåg man vad som kunde ha hänt blev man lite skärrad, säger Jörgen Andersson.

Ärendet utreds av polisen.

Artikeltaggar

FärgelandaJörgen AnderssonPolitikSverigedemokraternaVal 2022

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.