Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Trygghet skapar vi tillsammans

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Trygghet är.….

Att gå till jobbet varje morgon, komma hem till barn som haft en bra dag pà förskolan eller skolan.

Att veta att jag har ekonomisk trygghet och kan ställa mat pà bordet varje dag till min familj.

Trygghet är att veta att jag kan gå på en promenad vilken tid på dygnet som jag önskar utan att känna otrygghet eller rädsla.

Trygghet är att som litet barn gå till förskolan och känna att det finns trygga vuxna där som tar över när föräldrarna jobbar.

Trygghet är att känna att min skolmiljö är trygg och säker, att inte bli utsatt för fysisk eller psykiskt våld av andra elever i skolan. Att känna att jag får den hjälp jag behöver i skolan när jag själv inte riktigt räcker till.

Trygghet för den som bor på ett äldreboende kan vara att veta att det finns någon som kan hålla din hand när du är orolig. Att varje dag få några mål mat eller att ha någon att prata med när ensamheten känns lite för stor.

Trygghet är när jag kan låsa upp dörren hemma och mötas av värme och kärlek. Om det är av min familj, mitt husdjur eller bara av lugnet i mitt hem.

Trygghet känner vi när hela samhället mår bra och alla känner att det finns en plats till just mig i gemenskapen.

Trygghet skapar vi tillsammans!

Viktoria Gradin (S)

Artikeltaggar

Insändare