INSÄNDARE: Nytändning i Dals-Ed

Insändare
PUBLICERAD:

Dals-Eds kommun har under många år haft en stadig politisk ledning av trygga män, inte sällan lite äldre. Det har funkat fint. Rutin och kunskap är mycket viktiga egenskaper för den som ska leda en så komplex verksamhet som kommunen. När man ser på politik lite utifrån tycker man ofta att politiker inget gör men vi som är fritidspolitiker och kollegor ser desto mer av vad våra partikollegor gör och hur många bollar de faktiskt håller i luften samtidigt.

Vi är många som har mycket stort förtroende för Anna Johansson. Hon är en driven kvinna som på ett utmärkt sätt under de senaste åren satt sig in i den kommunala politiken bland annat i sin roll som ordförande för Fokusnämnden. Anna har massor av idéer och jobbar stenhårt för att formulera visioner och på ett strategiskt sätt nå de mål som satts upp. Anna försöker få till lösningar som funkar i både teori o praktik. Anna är mycket insatt och kunnig i många frågor. Allt från skola och ungdomar till kultur och idrott för alla. Anna är inte rädd för att engagera sig i nya frågor och lära sig så mycket som möjligt för att få till en bra lösning. Anna jobbar suveränt i lag där hon lyssnar och tar till sig även andras synpunkter med respekt för var o en. Tillsammans skall vi bygga en kommun där alla kan samarbeta och trivas.

Anna är duktig på att jobba men hon är inte typen som snackar om sig själv. Det kan vara en nackdel just i en valrörelse. Idag förväntas att alla ska ut och marknadsföra sin egen person. Ser vi till rikspolitiken så är vi vana vid politiker som i alla lägen för fram sig själva o sitt budskap. Vi är dock helt övertygade om att det inte är de egenskaperna som är viktigast i en liten kommun som vår. Här behöver vi inte den som snackar mest utan den som åstadkommer mest!

Vid årets val har alla vi som röstar i Dals-Ed en unik möjlighet att påverka vem som ska företräda oss och tillsammans med tjänstemän och fritidspolitiker leda Dals-Ed de närmaste fyra åren. Nu är det dags för en duktig, engagerad och kompetent kvinna som nästa kommunalråd!

Vi tänker kryssa Anna Johansson.

Eva A Johansson, Elisabet Forsdahl, Maria Kinhult

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.