INSÄNDARE: Människor ska känna framtidstro

Insändare
PUBLICERAD:

Jag skulle kunna ha ägnat tid i den här insändaren om hur vi Socialdemokrater vill att kommunen ska bli en bättre arbetsgivare, hur vi ska få stopp på den alarmerande stora befolkningsminskningen, eller hur vi vill att invånarna ska känna sig trygga i alla olika skeenden i livet. Men jag tänker istället skriva några rader om ett samtal som jag hade med två skolungdomar framme på torget, och de tankar som det väckte.

I de senaste valrörelserna så upplever jag att klimatet i debatter på tv och i de utspel som görs i massmedia har blivit mycket kallare och hårdare. Det vore naivt att tro att inte våra barn och ungdomar snappar upp en hel del av detta, och vad vet man ens som förälder vad ens barn får till sig gällande reklam och inlägg på sociala medier. Det två eleverna hade bott i Sverige under halva sitt liv, och deras fråga till mig var: ”kommer vi att skickas hem om det blir byte av vem som styr landet?” Först vill man ju svara nåt artigt som att: om ni har uppehållstillstånd så kan ni säkert inte skickas hem. Men jag hade inget bra svar att ge de här ungdomarna som på perfekt svenska berättade om hur bra de har det i skolan, och att de har vänner här i Bengtsfors, och gärna vill bo kvar här för de trivs här.

För mig är politik att människor ska känna framtidstro, och att alla ska känna att man är viktiga. För det är vi tillsammans som är de som kan påverka samhället och en kommun i rätt riktning.

Min förhoppning är att de här ungdomarna får en trygg och säker uppväxt här i vår kommun, och att glittret i deras ögon inte försvinner av oro för om de ska vara välkomna här eller inte.

Per Eriksson (S)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.