Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Att sköta en kommun

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

En vägförening är en liten kommun. Alla som har en fastighet längs vägen är med, och man måste betala de gemensamma kostnaderna. Till största delen är det frågan om årlig skötsel och då gäller det att ha en duglig styrelse som kan samarbeta och få jobbet gjort. Ibland kommer någon mer principiell fråga upp, t.ex: Ska vi ta ett lån och asfaltera eller ska vi fortsätta med grusväg? Då gäller det att med respekt för varandras olika ståndpunkter diskutera sakfrågan och komma till beslut. Sen jobbar man vidare med den utgångspunkten.

Att sköta en kommun är ungefär likadant, det är till största delen ett hantverk som kan göras bättre eller sämre. Därför borde vi i de flesta frågor se oss som en vägförening och inte ta efter en dåligt fungerande riksdag med meningslösa procedurdiskussioner i fastlåsta block.

Men, när vi faktiskt har olika åsikter ska vi klart och tydligt och med respekt för meningsmotståndare tala om var vi står. I det sammanhanget vill jag faktiskt framhålla Bitte Sandström som trots att hon och jag ofta har olika åsikter alltid har bemött mig sakligt och med respekt.

Jag tror att ett bra förhållningssätt i fullmäktige och kommunstyrelse har betydelse för alla som jobbar och bor i kommunen. Jag ska göra mitt bästa för att bidra till det.

Jan Leander (sannliberalerna)

Artikeltaggar

Bitte SandströmInsändareJan Leander