Hoppa till huvudinnehållet

Bonnamarknaden flyttar in: ”Gemytligt och mysigt”

Publicerad:
En glimt från förra årets bonnamarknad i Bengtsfors då Anna-Lena Nyström från Åmål var på plats med sina solrosor.
En glimt från förra årets bonnamarknad i Bengtsfors då Anna-Lena Nyström från Åmål var på plats med sina solrosor. Foto: Tommy Lofgren

Imorgon flyttar Bonnamarknaden in i Bengtsfors centrum igen. En nyhet i år är att hela Storgatan nyttjas för försäljningsstånd med allehanda hemlagade varor.

Drygt 20-talet försäljare har anmält sig och erbjuder allt från egenodlade grönsaker och frukter, saftat och syltat till hembakat bröd och vävda trasmattor.

– De kommer att bli gemytligt och mysigt. Man kommer med det man odlat och tillverkat själv, det är det som är så roligt, säger Jenny Wallman i arrangerande Bengtsfors Centrumförening+.

Bonnamarknaden kommer att bli en något större tillställning i år med tanke på alla valkampanjande partier och att försäljningsstånd även finns längs hela Storgatan.

– De flesta vill ju stå på torget men vi försöker att dra ut marknaden. Vi placerar ut färdiga stånd från Kickis ner till Bergers och det blir en tipspromenad utmed sträckan. Vi vill visa ännu tydligare att hela Storgatan är med i marknaden, säger Jenny Wallman.

Det kommer också att bjudas på musikunderhållning från Nygårdsscenen under dagen och en del föreningar finns på plats.

Artikeltaggar

BengtsforsBonnamarknadNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.