Hoppa till huvudinnehållet

Tonåringar varnas för eldning av gummimattor vid actionparken

Publicerad:
Två Åmålsungdomar får en så kallad straffvarning för att ha eldat gummimattor vid eldstaden intill actionparken i Åmål./GENREBILD
Två Åmålsungdomar får en så kallad straffvarning för att ha eldat gummimattor vid eldstaden intill actionparken i Åmål./GENREBILD Foto: Hasse Holmberg / TT

Två tonåringar från Åmål, 16 och 14 år, får en så kallad straffvarning för skadegörelse. De eldade gummimattor vid actionparken i Åmål i början av maj.

Straffvarning är ungefär det samma som åtalsunderlåtelse och kan tillämpas när det handlar om personer som är under 18 år. Då ska inte personerna var lagförda tidigare och det ska om en typ av mindre allvarliga förseelser.

– Det blir inga böter och det blir ingen rättegång. Istället får ungdomarna en varning och får komma hit och samtala med åklagare, säger kammaråklagare Marie Andersson som skulle ha ett samtal med en av Åmålsungdomarna under torsdagen.

De två tonåringarna från Åmål ingick i ett gäng ungdomar som stökade vid grillplatsen intill actionparken i Åmål i början av maj.

Flera helger under den perioden var det stökigt på plats och det brann flera gånger i närområdet.

”Stökigt på platsen”

Det som eldades den aktuella helgen var bland annat gummiplattor som troligtvis brutits loss från actionparken. Det ska också ha brunnit vid sidan om eldstaden. Fyra ungdomar i åldern 14–15 år rapporterades för skadegörelse genom brand.

– Det var stökigt på platsen. Bland annat ska ungdomarna ha kastat sten mot varandra. Vi skrev en anmälan mot fyra ungdomar, sa polisens presstalesperson Thomas Fuxborg den gången.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusSkadegörelse

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.