Hoppa till huvudinnehållet

S-politiker vill se satsning på solceller: ”Snabba på den gröna omställningen”

Publicerad:
Per Eriksson vill se en snabbare omställning till grön energi i Bengtsfors kommun och föreslår att undersöka möjligheterna att etablera en samägd solcellsanläggning/park.
Per Eriksson vill se en snabbare omställning till grön energi i Bengtsfors kommun och föreslår att undersöka möjligheterna att etablera en samägd solcellsanläggning/park. Foto: Mikael Lindblom

Undersök möjligheterna och intresset för att etablera en samägd solcellsanläggningspark i Bengtsfors kommun. Det föreslår Per Eriksson (S) i en motion till fullmäktige. Han anser att kommunen bör öka takten när det gäller att ställa om till grön energi.

Per Eriksson anser att det krävs ett gemensamt krafttag för att säkerställa elförsörjning till ett rimligt pris för invånare och företag, för att inte riskera välfärden och arbetstillfällen. Han vill se en ökad investeringstakt i solceller på kommunens egna byggnader för att bli mer självförsörjande på el.

Eriksson anser att kommunen också bör se över möjligheterna att erbjuda både företag och privatpersoner att bli delägare i en samägd solcellsanläggnning/park genom att bilda en ekonomisk förening.

Han föreslår i sin motion till fullmäktige att de ska ge förvaltningen i uppdrag att ta fram ett förslag hur kommunen snabbare kan bli mer självförsörjande på el samt att ta fram en investeringsplan. Per Eriksson föreslår också: "Att förvaltningen ges uppdraget att undersöka möjligheterna och intresset för att etablera en samägd solcelllsanläggning/park”.

Artikeltaggar

BengtsforsMiljöMotionerPer ErikssonSolenergi

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.