INSÄNDARE: Öppet brev till dig som röstar på Socialdemokraterna

Insändare
PUBLICERAD:

En gång var vi profilerade socialdemokrater i våra hemlän. Vi anklagade Moderaterna för att vara egoister, för att vilja försämra välfärden och arbetsvillkor och för att inte kunna representera ”vanligt folk”. Men längs vägen insåg vi att Socialdemokraterna för en politik som splittrar Sverige. Därför lämnade vi Socialdemokraterna. Numera är vi moderater.

Vi vet att ni som oroar er över utvecklingen är många. Därför vänder vi oss direkt till dig som traditionellt röstat på Socialdemokraterna, men som precis som vi, tycker att Sverige går åt fel håll. Till dig vill vi säga att vi står inför ett ödesval. Det är Sveriges framtid som står på spel.

Förändring är möjlig. Därför uppmanar vi dig att ge Moderaterna chansen att få ordning på Sverige.

För oss handlar det om tre saker:

Återupprätta arbetslinjen

Socialdemokraterna lovade EU:s lägsta arbetslöshet. Istället fick vi EU:s fjärde högsta. Bidragsberoendet ökar, hederliga människor som jobbar och sköter sig straffas genom att 46 skatter har höjts – bland annat på bränsle, el och fordon. En tvåbarnsfamilj har fått ökade kostnader med 18 000 kr per år. Samtidigt kan inte 700 000 utrikes födda försörja sig själva.

Vi måste återupprätta arbetslinjen. Moderaterna vill kravställa försörjningsstödet med heltidsaktivitet som leder till arbete. Det innebär att kommunerna aktivt måste jobba med att få personer vidare till utbildning och arbete. Vi vill också införa ett bidragstak, så att det alltid lönar sig att gå från bidrag till arbete. När fler jobbar och betalar skatt får vi också mer pengar till välfärden.

Tryck tillbaka brottsligheten

Socialdemokraterna säger att de vill krossa gängen, men har tillåtit brottsligheten att öka och bita sig fast på rekordnivåer. Sverige har flest sprängningar och dödsskjutningar i hela Europa sett till befolkningsmängd. Vi har minst en skjutning om dagen och en dödlig skjutning i veckan. Polisen uppger att de kriminella gängen i praktiken har tagit kontroll över tjugo områden.

Sverige måste bli tryggt igen. Därför behövs fler poliser och ett rättsväsende som står på brottsoffrets sida, slopade ungdoms- och straffrabatter och hårdare straff som speglar brottets allvar. Nu krävs mönsterbytande åtgärder för att krossa gängkriminaliteten. Men det handlar också om ett stort förebyggande arbete – om skolan, socialtjänsten och föräldraansvaret.

Bygg ut kärnkraften

Sveriges hushåll och företag betalar ett högt pris för regeringens oansvariga energipolitik. Elräkningarna är skyhöga. Detta för att S och MP – av politiska skäl – har lagt ned fullt fungerande kärnkraftverk.Nu måste kärnkraften byggas ut för att vi ska kunna säkra Sveriges långsiktiga elförsörjning och lägre elräkningar. Situationen i vårt land är akut och vi har inte råd att vänta med att få ordning på Sverige. Därför vänder vi oss till dig som tidigare röstat på Socialdemokraterna. Tycker du att Sverige är på väg åt fel håll? Låna ut din röst till Moderaterna. Vi har styrkan, kraften och modet att samla Sverige, lösa samhällsproblemen och leda Sverige in i framtiden. Förändring är möjlig.

Susanne Öhrn

Moderaterna i Bengtsfors, fd socialdemokrat.

Sofie Wiklund

projektledare för Låna ut din röst under valrörelsen, Moderaterna. Tidigare

ledarskribent Dala-Demokraten och politisk sekreterare åt Socialdemokraterna i Borlänge.

Göran Bergström

Moderaterna Strömsund, tidigare socialdemokratiskt kommunalråd i Strömsund.

Christer Lindvall

Moderaterna Umeå, tidigare s-ordförande i Umeå arbetarekommun

Aurora Pirraku Eriksson

Moderaterna Västerås, tidigare vice ordförande för S-kvinnor i Västmanland.

Elias Sundberg

MUF Luleå, fd ordförande SSU Luleå

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.