Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: För barnens och bygdens bästa

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vi ska vara stolta över våra skolor! Här har meritvärdet stigit och ligger år 2022 på 213 poäng. 87,7 procent av eleverna som gick ur nian i år hade behörighet till gymnasiets yrkesprogram. Samtidigt har betygen stigit de senaste åren både i år 6 och år 9. Skolorna är på rätt väg och den positiva utvecklingen behöver få fortsätta.

Vi har vår fantastiska personal att tacka för alla insatser som görs för våra barn och elever runtom i skolorna i kommunen, både kommunala och friskolor. Vi vet att kommunens anställda sliter för att få vardagen att gå ihop och för att få resurserna att räcka till, vilket tyvärr är vardag i många skolor runtom i vårt avlånga land.

Tack vare att vi tillskjutit sex miljoner kronor till utbildningsnämnden har vi räddat kvar personal. Framåt vill vi i Centerpartiet styra mer resurser till tidiga år och ta tag i det mångåriga underhållsbehovet på förskolor, skolor och skolgårdar i kommunen. Här behöver kommunen investera för framtiden och vi står redo att fatta de besluten, med stöd av den pågående utredningen. Vi vill skapa en hållbar arbetsmiljö och tillse att skolor med god kvalitet även framgent kan erbjudas i flera av kommunens orter. För barnens och för bygdens bästa!

Tobias Bernhardsson (C)

Kommunkandidat #2

Ordf. Utbildningsnämnden

Artikeltaggar

FärgelandaInsändare