INSÄNDARE: Barnomsorg dygnet runt

Insändare
PUBLICERAD:

Under tiden som politiker lever kvar i historien förändras sättet vi jobbar på hela tiden, alla borde ha möjlighet att hitta jobb och barnomsorg här på orten utan att behöva dribbla med scheman eller anhöriga som hjälper till när man måste jobba trots att förskolan är stängd.

Fler och fler företag och även den kommunala omsorgen ställer krav på flexibilitet och bemanning dygnet runt. Det innebär att fler jobbar på tider förskolorna i Ed har stängt. För många föräldrar betyder det idag att de tvingas säga nej till arbete eller inte jobba heltid,är du ensamstående förälder som exempel jobbar kväll, helg eller skift är det svårt att få ihop det idag.

Dags att Dals- Eds kommun att tillsammans med andra kommuner i området att sälja stoltheten och skapa förutsättningar för barnomsorg på obekväm arbetstid även i Dalsland.

LO säger ja till det socialdemokratiska förslaget att det ska vara lagstadgad skyldighet för kommuner att erbjuda barnomsorg kvällarna nätter och helger Regeringen har också förutom att öka de generella statsbidragen till kommunerna mer än fördubblat statsbidraget för att kommunerna ska erbjuda den typen av barnomsorg.

Så det är dags att för våra politiker att vakna nu och inse att argumenten om kostnader inte håller längre.

Barnomsorg utanför kontorstid är något som behövs idag och även imorgon.

Roger Johansson

LO facken i ED

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.