Hoppa till huvudinnehållet

De fick årets Positiv kraft-pris: ”Jättekul att bli uppmärksammade”

Publicerad:
Centerpartisterna Donald Andersson, Erik Sandberg och Marie-Therese Harfouche flankerar Kitty Niskanen och Anton Holmedahl, som emottog Positiv kraft-priset.
Centerpartisterna Donald Andersson, Erik Sandberg och Marie-Therese Harfouche flankerar Kitty Niskanen och Anton Holmedahl, som emottog Positiv kraft-priset. Foto: Privat

Anton Holmedahl och Kitty Niskanen, familjeföretaget Dalslands kanaltrafik AB, är årets mottagare av Centerpartiets Positiv kraft-pris i Bengtsfors kommun.

– Det känns jättekul att få priset och bli uppmärksammade på det här sättet. Vi driver ett företag som lockar många turister till Bengtsfors och Dalsland och det är roligt att det är uppskattat, säger Anton Holmedahl.

Antons föräldrar Sture och Annika Holmedahl står fortfarande som ägare av familjeföretaget Dalslands kanaltrafik AB, som kör kanalbåtarna Storholmen och Dalslandia, men Anton berättar att en generationsväxling ska ske på lite sikt.

– Jag har vänt tillbaka till Bengtsfors tillsammans med min sambo Kitty som har lämnat sin hembygd Grythyttan/Åre och våra två barn. Vi vill göra en satsning här. Den gångna sommaren har varit väldigt bra för vår verksamhet. Det är roligt att det har släppt nu efter coronapandemin, säger Anton Holmedahl.

Blommor och tårta

Det var Erik Sandberg, Marie-Therese Harfouche och Donald Andersson från Centerpartiet som delade ut årets Positiv kraft-pris till Anton Holmedahl och Kitty Niskanen. Priset bestod av diplom, en blomsterbukett och en tårta.

Centerpartiets Positiv kraft-pris går varje år till personer och organisationer som på olika sätt stärker människor och bygder i Bengtsfors kommun.

”En stor resurs”

I motiveringen kan man bland annat läsa följande.

”Besöksnäringen är en stor resurs i vår kommun och det är mycket positivt att ni utvecklar denna med er verksamhet. Samtidigt är ni nyinflyttade/återvändare till kommunen. Mycket viktigt och positivt med nya invånare företag i kommunen. Er verksamhet bidrar starkt till ökad attraktionskraft för vår kommun.”

Artikeltaggar

Anton HolmedahlBengtsfors kommunCenterpartietDonald AnderssonErik SandbergKitty NiskanenMarie-Therese HarfouchePolitikPositiv kraft-prisTurism

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.