Hoppa till huvudinnehållet

Molly fortfarande på rymmen: ”Hon måste bli hittad”

Publicerad:
Reporter Britt-Marie Erlandsson
Britt-Marie Erlandsson
britt-marie@dalslanningen.se
Den nordsvenska hästen Molly är fortfarande inte hittad.
Den nordsvenska hästen Molly är fortfarande inte hittad. Foto: Privat

Den nordsvenska häst som rymde från sin nya gård i Lerdal i söndags har ännu inte hittats trots en stor sökinsats. På tisdagskvällen kom en kille från Lysekil som har drönare med värmekamera och hälpte till i sökandet, dessvärre utan resultat.

I söndags flyttade den nordsvenska hästen Molly, 15, från Ödeborg till en ny ägare i Lerdal. Ann-Sofie Ekelund, kompis med både köpare och säljare och bosatt i Ödeborg, var den som transporterade hästen de tre milen.

– Vi åkte väl därifrån vid tvåtiden på söndagen. När jag ringde senare och frågade hur det gick hade hästen rymt. Hon hade bara stuckit iväg vid femtiden. Jag åkte tillbaka direkt och letade, vi var tre-fyra personer, berättar hon.

Eftersom hästen hade en kompis på det förra stället tror de inblandade att hon ville tillbaka till den.

Några få spår

Antalet sökande fylldes på allteftersom och Ann-Sofie kontaktade alla hon kunde komma på.

– Jag har pratat med personer som brukar rida i området eller promenera, jag har pratat med mjölkbilen, postbilen och satt upp lappar, säger hon.

Under sökningen hittade de några få spår efter hästen, bland annat i Råggärd, Lommelanda.

– Vi vet att spåren kom från henne för hon har en spricka i ena hoven. Jag tror hon har gått långt, hon kan ha gått åt vilket håll som helst men det verkar som att hon hållit sig till skogen, säger hon.

Drönare

Under måndagen kom två personer med varsin drönare och letade. Det kom också några ridtjejer från Färgelanda som läst om händelsen på facebook och ville hjälpa till att leta.

– Det är helt fantastiskt vilken uppslutning det har varit. Jag vill tacka alla som hjälpt till och engagerat sig, säger Ann-Sofie Ekelund.

Under tisdagskvällen kom ytterligare en frivillig som har drönare med värmekamera som erbjudit sig att hjälpa till i sökandet, dessvärre utan resultat.

– Hästen måste bli hittad, vi måste få ett avslut, säger Ann-Sofie Ekelund som vill berätta och visa en bild för hästens skull.

Artikeltaggar

LerdalLerdals kyrkaMänskligt

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.