Oro över bassängens framtid: ”14 000 badande undrar”

Publicerad:
På arkivbilden syns Annika Jonasson leda vattenjympan i bassängen på Dalslands sjukhus. Foto: Tommy Löfgren

Jerker Johansson (C) är oroad över vad som ska hända med rehabbassängen på Dalslands sjukhus när Aleris lämnar. Han har skrivit en interpellation i ärendet till kommunstyrelsens ordförande i Bengtsfors, Stig Bertilsson (M).

– När Aleris lämnar Dalslands sjukhus den 1 november undrar 14 000 badande vad som kommer att hända med bassäng och rehab. Det är viktigt med förebyggande träning och sjukvård i den varma bassängen, menar Jerker Johansson.

Johanssons fråga till Bertilsson blir därför: Vad tänker Bengtsfors kommun göra för att rehabbassängen ska vara öppen efter den 1 november?

– Eftersom Bengtsfors kommun redan har lagt pengar i detta och har intressen genom den behandlande och förebyggande vård som kan ges till kommuninvånarna genom bassängen så menar jag att kommunen ska kunna göra en insats för att rädda bassängen. Bengtsfors kommun har ingen egen simhall, säger Jerker Johansson.

”Jätteviktig bassäng”

Stig Bertilsson berättar att Bengtsfors kommun de senaste tre åren har betalat 70 000 kronor per år i badavgifter till Aleris för att få använda bassängen.

– Bassäng och rehab jätteviktiga delar på Dalslands sjukhus som vi lägger pengar i för att kunna använda. Vi har avtal om att elever inom särskola, korttidsenheten för barn, korttidsenheten för vuxna och daglig verksamhet/LSS ska få använda bassängen. Samt deltagare inom arbetsmarknadspolitiska program och elever i fritidshem, lovskola eller grundskola som är i behov av rehab eller att lära sig simma, säger Bertilsson.

Han berättar att Bengtsfors kommun kommer att utöva påtryckningar i frågan gentemot Västra Götalandsregionen.

– Jag kommer att ge Jerker ett mer fullödigt svar på måndagens fullmäktigemöte. Men det här är en angelägenhet för hela Dalsland, säger Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

AlerisBäckeforsDalslands sjukhusJerker JohanssonPolitikStig BertilssonVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare