Hoppa till huvudinnehållet

Jonas är utsedd till Årets unga företagare i regionen: ”Helt ofattbart roligt”

Publicerad:
Årets unga företagare i Västra Götaland kommer från Dals-Ed. Jonas Andrén tog hem utmärkelsen vid en gala i Göteborg i slutet av förra veckan. ”Det var helt chockerande, skitkul! Detta hade jag inte alls förväntat mig”, utbrast Jonas Andrén när han fick beskedet att han hade vunnit utmärkelsen.
Årets unga företagare i Västra Götaland kommer från Dals-Ed. Jonas Andrén tog hem utmärkelsen vid en gala i Göteborg i slutet av förra veckan. ”Det var helt chockerande, skitkul! Detta hade jag inte alls förväntat mig”, utbrast Jonas Andrén när han fick beskedet att han hade vunnit utmärkelsen.

Jonas Andrén, Dals-Ed, är Årets unga företagare i Västra Götaland. Edaren korades nyligen på en gala i Göteborg och nu tävlar han vidare om titeln som Årets Företagare i Sverige som avgörs i Stockholm i oktober.

Jonas Andrén, med sitt företag Scandinavian Infra Partner & Consulting, utsågs i våras till Årets unga företagare i Dals-Eds kommun. I motiveringen lyftes bland annat hans engagemang och stora driv för att utveckla företaget, som har inneburit nya jobbmöjligheter för unga förmågor från orten.

Förutom äran och diplom gick han även vidare till Företagarnas regionfinal som avgjordes den 1 september under en galakväll på Hotel The Weaver i Mölndal.

”Trodde jag absolut inte”

Även där skördade Jonas Andrén stora framgångar då han tog hem titeln Årets unga företagare i Västra Götaland 2022.

– Det känns helt ofattbart roligt, det fanns så många begåvade människor, deras berättelser och företag gav ett ganska så stort intryck på mig så att det skulle bli jag trodde jag absolut inte, säger Jonas Andrén till Dalslänningen.

I våras delade Företagarna i Dals-Ed ut priset Årets företagare till Robert van Brakel och utmärkelsen Årets unga företagare till Jonas Andrén. De uppvaktades av Företagarnas Melissa Lazarides, Veronika Horn, Britt-Marie Johansson, samt Tommy Nerstrand, kommunens näringslivsutvecklare.
I våras delade Företagarna i Dals-Ed ut priset Årets företagare till Robert van Brakel och utmärkelsen Årets unga företagare till Jonas Andrén. De uppvaktades av Företagarnas Melissa Lazarides, Veronika Horn, Britt-Marie Johansson, samt Tommy Nerstrand, kommunens näringslivsutvecklare. Foto: Tommy Lofgren

Jonas Andréns företag Scandinavian Infra Partner & Consulting rustar järnvägen för framtiden och erbjuder underhåll, byggnation och konsulttjänster samt skapar förutsättningar för en bra och hållbar samhällsutveckling. Han startade företaget i maj 2018 och har idag sex anställda.

– Vi har utökat småskaligt i ett väldigt lugnt tempo. Vi är verksamma i hela Norden men med fokus på Sverige, säger Jonas Andrén.

Vidare till Stockholm

Vinnarmotivering Årets Unga Företagare i Västra Götaland:

"Med en vilja av järn och ett hjärta av guld håller årets unga företagare ihop både stambanor och stickspår. Med yrkesstolthet, lokalt engagemang och mjuk hand med både anställda och branschkollegor är det inte konstigt att det går som på räls för Jonas Andrén”.

Regionvinnarna går nu vidare och tävlar om titeln Årets Företagare i Sverige i Stockholms stadshus den 14 oktober.

Utmärkelse

Årets företagare

Årets Företagare delas varje år ut på lokal, regional och nationell nivå av organisationen Företagarna. Priset ges till en företagare som visat prov på att vara extra kreativ och företagsam och som fungerar som en inspirationskälla och förebild för andra företagare. Företagarna är Sveriges största företagarorganisation och representerar cirka 70 000 företagare i många olika branscher.

Juryn som utser vinnarna består av:

Fredrik Olsson, Miami Advertising AB, Margit Alard – Malard Ekonomikonsult AB, Mikael ”Dugge” Engström – Dugges Bryggeri AB, Olof Nilsson – Medins Havs- och Vattenkonsulter AB, Maria Åkerberg – Maria Åkerberg AB.

Källa: Företagarna

Artikeltaggar

EdFöretagarna Dals-EdNäringslivVästra Götalandsregionen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.