Hoppa till huvudinnehållet

Beslut klubbat om omdiskuterad plan för äldreomsorg – med en enda rösts övervikt

Publicerad:
Kommunfullmäktiges presidium under ett tidigare möte.
Kommunfullmäktiges presidium under ett tidigare möte. Foto: Sofie Borg

Med enda rösts övervikt i voteringen röstade ett oenigt kommunfullmäktige på måndagen igenom beslutet om en ny äldreomsorgsplan för Bengtsfors kommun. Voteringen slutade med en enda rösts övervikt för ja-sidan. 16-15. C, M, KD, L och V röstade för medan S och SD röstade emot.

Fick inte tycka till om äldreomsorgsplan: ”Beslut utan demokratisk ordning!”Kommunalrådet och socialchefen: ”De har fått komma till tals”

I fredagens nummer av Dalslänningen berättade vi att de lokala pensionärsorganisationerna PRO och SPF i Bengtsfors kommun kände sig överkörda som inte fått komma till tals och lämna synpunkter på planen.

Detta påstående tillbakavisades dock samtidigt av kommunstyrelsens ordförande, Stig Bertilsson (M), som menade att ärendet pågått under två års tid och att pensionärsorganisationerna via sina representanter i Kommunala pensionärsrådet både fått information och getts möjlighet att komma med åsikter om planen.

Den nya planen

I den nya äldreomsorgsplanen, som alltså klubbades under måndagen, kan man bland annat läsa att "ett nytt särskilt boende eventuellt behöver komma till stånd, att befintlig standard på boenden behöver uppgraderas samt att beträffande platser för somatik och demens ska inriktningen vara att de separeras".

Dalslänningen återkommer med ett referat från måndagens kommunfullmäktigedebatt i fredagens tidning.

Artikeltaggar

ÄldreÄldreomsorgBengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)Bengtsfors kommunfullmäktigePolitikPROSPF SeniorernaStig BertilssonVård och omsorg

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.