Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för HEF Valbo i toppmatchen mot Åsebro

Publicerad:
HEF Valbo förlorade mot Åsebro
HEF Valbo förlorade mot Åsebro

Det var två topplag som möttes i division 4 Dalsland dam i fotboll på söndagen. HEF Valbo förlorade, på hemmaplan mot andraplacerade Åsebro med 1-4 (1-2).

– Vi kom inte upp i vårt spel som vi har haft tidigare, Åsebro var bättre över hela plan, vi försökte ändra om i spelsystemet en bit in i andra halvlek, men spelet och pressen som vi har haft på tidigare matcher fanns inte där. Vi gratulerar Åsebro för en väl genomförd match. Och vi ser fram emot nästa match mot Bengtsfors IF nästa Onsdag. Vår målskytt var Matilda Ahlbom, kommenterade HEF Valbos ledare Lars-Åke Larsson.

Gästande Åsebro startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Malva Wijk Larsson till.

Åsebro ökade ledningen till 0-2 i 19:e minuten, genom Josephine James Tisell.

I 23:e minuten slog Matilda Ahlbom till, och reducerade åt HEF Valbo. Direkt efter pausen gjorde Rebecka Pettersson mål och ökade Åsebros ledning.

Och med fem minuter kvar att spela ökade Åsebro ledningen genom Zanna Sundholm. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

HEF Valbo har tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, medan Åsebro har tre vinster, en oavgjord och en förlust.

Det här betyder att HEF Valbo är kvar på första plats.

Onsdag 14 september 19.30 spelar HEF Valbo borta mot Bengtsfors.

Artikeltaggar

Division 4 DalslandFotbollHEF Valbo BKÖdeborgsvallen

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.