Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö IK hjälpte kommunrivalen – bortaslog tabelltvåan

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Ellenö IK–Tösse IF 1–1. Joel Svanbo-Pettersson i löpduell med Tösses Nahuel Jeremias Romero.
Ellenö IK–Tösse IF 1–1. Joel Svanbo-Pettersson i löpduell med Tösses Nahuel Jeremias Romero. Foto: Pontus Nordwall

Ellenö IK har gått trögt det senaste, med tre förluster på de fyra senaste. Men i helgen tog man en tung bortaseger, 4–2 mot Tösse IF, och gjorde samtidigt kommunrivalen Färgelanda IF en tjänst i toppen.

– Vi spelar fantastiskt fin fotboll, säger tränaren Jonas Karlsson.

Ellenö IK såg ut att bli indraget i bottenstriden med bara 14 inspelade poäng, men efter en tung seger med 4–2 mot Tösse ser det genast ljusare ut. Laget gick omedelbart från sjunde plats till topp fem.

– Vi spelar fantastiskt fin fotboll i 75 minuter, leder med fyra mål och släpper inte till någon farlighet överhuvudtaget. Sista kvarten är sämre och de lyckas göra två mål varav ett på straff men vi kände att det var lugnt ändå, säger Ellenös tränare Jonas Karlsson.

Daniel Brattberg gjorde första målet, Christofer Jansson det andra, medan Joel Svanbo-Pettersson gjorde både trean och fyran.

Daniel Åslund reducerade på straff för Tösse innan Tommie Magnusson satte 2–4 i 83:e minuten, men då var det för sent. Tabelltvåan inkasserade sin andra raka förlust, och det gynnar definitivt serieledande Färgelanda IF, som gästar IF Vikens lag 2 senare under söndagen.

Matchfakta

Tösse IF–Ellenö IK 2–4 (0–2)

Division 5 Dalsland

Målen: 0–1 Daniel Brattberg (2), 0–2 Christofer Jansson (25), 0–3 Joel Svanbo-Pettersson (65), 0–4 Joel Svanbo-Pettersson (70), 1–4 Daniel Åslund, straff (73), 2–4 Tommie Magnusson (83)

Varningar, Tösse: Viggo Lundberg, Mattheus Thorin, Tommie Magnusson

Ellenö: Joel Svanbo-Pettersson

Domare: Jose Canelo Cesped

Publik: 35

Artikeltaggar

Christofer JanssonDivision 5 DalslandEllenöEllenö IKFotbollJonas KarlssonTösse IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.