Hoppa till huvudinnehållet

Tredje raka för Always A Pleasure

Publicerad:
Always A Pleasure var jättestor favorit och vann också enkelt för Magnus Jakobsson i V65-avdelning 4.
Always A Pleasure var jättestor favorit och vann också enkelt för Magnus Jakobsson i V65-avdelning 4. Foto: Björn Martinsson

Det blev många favoriter vid Årjängstravets V65-tävlingar i fredags. En av det på förhand hårt betrodda var löftet Always A Pleasure som för Magnus Jakobsson tog karriärens tredje raka seger.

Ett stayerlopp över 3 140 meter inledde lunchomgången och här blev det hemmaseger genom Millmighty och Paw Mahony. Efter 550 meter satt den starke sexåringen i ledningen och hade sedan allt under kontroll på 1.15,7/3 140 meter.

Ledning runt om var segerreceptet för Believe och Jonas Moberg och det blev enkelt före Onkel Tooma i V65-avdelning 2.

Favorit också i kallblodsloppet där Ingbass och Peter Grundmann var smått överlägsna trots ett lopp på utsidan ledaren Solör Odin.

Megafavoriten Always A Pleasure var helt ensam på banan i V65-avdelning 4. Magnus Jakobsson satt per omgående i ledningen och sedan drygades avståndet ut till de övriga där Max Orlando tog andrapriset. Segertiden i karriärens tredje start noterades till 1.14,8/2 140 meter.

Zelma Laday fick en resa i de bakre regionerna från sitt tillägg men kunde ändå runda till seger för Morgan Ivarsson.

Avslutade V65-spelet gjorde Olav Mikkelborg med starke Squanto som gick en imponerande slutrunda ute i spåren och tog ner favoriten Kentucky Lobell.

Fakta

Rätta rader

Rätt V65-rad:5 – 1– 2 – 2 – 11 – 11

Sex rätt ger 585 kronor

Fem rätt ger 34 kronor

Strukna hästar: Avd 6. nr 12.

Lunchdubbeln

LD111

LD211

LD-odds40,68

Artikeltaggar

ÅrjängJonas MobergMagnus JakobssonMorgan IvarssonPaw MahonyTrav

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.