Hoppa till huvudinnehållet

Ellenö IK föll tungt på hemmaplan

Publicerad:
Christofer Jansson gjorde mål för sitt Ellenö IK, men det blev förlust med 1–2.
Christofer Jansson gjorde mål för sitt Ellenö IK, men det blev förlust med 1–2. Foto: Johan Lindahl

Ellenö IK sjunker i tabellen efter fyra förluster på de fem senaste matcherna. Den senaste kom hemma mot Melleruds B-lag i helgen, som slutade 1–2.

– Vi kämpar och sliter men kommer inte till de riktigt heta lägena, säger tränaren Jonas Karlsson.

Det var ett roterat hemmalag som kom till spel på Håmulevallen mot Melleruds B-lag. Hemmalaget började bäst, men det var gästerna som tog ledningen. I 26:e minuten sätter Hampus Benjaminsson ledningsmålet från utanför straffområdet efter att Ellenöförsvaret misslyckats med att rensa bort bollen. Ett psykologiskt tungt mål där man efter den fina starten hade svårt att skapa målchanser.

Ellenö gick in i den andra halvleken i underläge, men i jakt på en kvittering. Inbytte Christofer Jansson såg chansen – och tog den. Ett fint avslut från utanför straffområdet intill Mellerudsmålvaktens vänstra stolpe.

Dock svarar gästerna tämligen omedelbart. Hampus Soppi Svensson kunde smälla in 2–1, även det från utanför straffområdet, upp i krysset. Det blev också slutresultatet. Efter fyra förluster på de senaste fem matcherna ligger Ellenö IK på en blygsam sjundeplats i tabellen.

– Vi kämpar och sliter men kommer inte till de riktigt heta lägena, deras 2–1-mål var ett riktigt bra avslut. Oavgjort hade varit rättvist, säger Ellenös tränare Jonas Karlsson.

Matchfakta

Ellenö IK–Melleruds IF B-lag 1–2 (0–1)

Division 5 Dalsland

Målen: 0–1 Hampus Benjaminsson (26), 1–1 Christofer Jansson (65), 1–2 Hampus Soppi Svensson (67)

Domare: Georges Semaan Saade

Publik: 25

Artikeltaggar

Division 5 DalslandEllenöEllenö IKFotbollMelleruds IF

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.