Dödsfall: Gunhild Andreasson

Dödsfall
PUBLICERAD:

Gunhild Andreasson, Alsbyn Laxarby avled den 10 augusti i en ålder av 101 år. Hon föddes 1921 i Svarttjärn, Laxarby. Gunhilds liv blev långt och innehållsrikt och hon fick vara med om stora samhällsförändringar. Från tidig ungdom arbetade hon med hushållsarbete i olika familjer och denna erfarenhet ledde till att hon senare kunde utbilda sig till hemvårdarinna. 1952 gifte hon sig med Arne Andreasson och flyttade till Alsbyn, till ett mindre jord- och skogsbruk.

Gunhild var medlem i Laxarby missionsförsamling sedan början på 40-talet. Hon var en trogen medlem som aktivt deltog i olika församlingssysslor. Gunhild var också medlem i Laxarby hembygdsförening. Hon var med från starten på 1980-talet och hjälpte till med att samla in material till Laxarbyboken.

Gunhild var en varm och omtänksam person med ett stort socialt nätverk. Hon var full av humor och hade glimten i ögat.

Hon sörjes närmast av döttrarna Karin och Stina med familj.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.