Hoppa till huvudinnehållet

Formstarka Bäckefors tog ny seger mot Bengtsfors

Publicerad:
Bengtsfors förlorade mot Bäckefors
Bengtsfors förlorade mot Bäckefors

Bäckefors är svårstoppade för tillfället. När laget mötte Bengtsfors borta på Långevi på fredagen blev det ännu en seger. Slutresultatet 0-2 (0-0) innebär att Bäckefors nu har tre segrar i följd i division 5 Dalsland herr i fotboll, efter att tidigare haft en tuff trend.

Bäckefors tränare Pelle Norlin:

– Stundtals ångestfylld match där vi inte fick igång spelet förrän i mitten av andra halvlek. Bengtsfors ställde upp med ett ungt och hungrig lag som gjorde svårt för oss. Vi stod på hälarna för ofta och hittade inte tajmingen. Bra betyg är att vi till skillnad från vårsäsongen ändå löser 3 pinnar även när vi anser att vi underpresterar, ett tecken på att vi förstår betydelsen av taktik och attityd, det ger jag laget beröm för. All heder till Bengtsfors som krigade inspirerad ända in i de sista. Att de inte är högre upp i tabellen är ett mysterium.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 65:e minuten innan Reza Karimi gav Bäckefors ledningen.

0-2-målet kom med tre minuter kvar att spela, när Ludvig Andersson gjorde mål. 0-2-målet blev matchens sista.

Bengtsfors har en vinst, en oavgjord och tre förluster på de senaste fem matcherna.

Det här betyder att Bengtsfors är kvar på åttonde plats, och Bäckefors stannar på fjärde plats, i tabellen.

Fredag 2 september 18.30 spelar Bengtsfors borta mot Håfreström. Bäckefors möter Eds FF 2 hemma på Bäckevallen söndag 4 september 14.00.

Artikeltaggar

Bäckefors IFBengtsfors IFDivision 5 DalslandFotbollLångevi

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.