Hoppa till huvudinnehållet

Familjefest och bondemarknad vid årligt event: ”Ska bli väldigt roligt”

Publicerad:
Många passar på att ta sig en tur ut när Harvens dag anordnas. I år kommer bandet DNA and the Cellarboys och bjuder på country- och rockabillymusik, liksom de gjorde här 2015.
Många passar på att ta sig en tur ut när Harvens dag anordnas. I år kommer bandet DNA and the Cellarboys och bjuder på country- och rockabillymusik, liksom de gjorde här 2015. Foto: Tommy Löfgren

På lördag är det dags för årets upplaga av Harvens dag i Färgelanda. Arrangören hoppas på en härlig familjedag med mycket folk. Det bjuds på alltifrån hoppborgar och superhjältebesök, till livemusik och bondemarknad.

– Vi ser verkligen fram emot helgen! säger Lina Gustavsson, näringslivsstrateg i Färgelanda kommun.

I år är det 35 år sedan den första versionen av Harvens dag anordnades. De två senaste åren har det inte varit som vanligt på grund av pandemin, så nu ser man fram emot att kunna mötas på riktigt igen.

– De jag har pratat med tycker att det ska bli väldigt roligt att kunna träffas igen och ha en härlig dag tillsammans, säger Lina Gustavsson, näringslivsstrateg i Färgelanda kommun.

Efterlängtade traditionen återkommer efter två år: ”Så glada”

För barnen kommer det att finnas både hoppborg, trollerishow, ansiktsmålning och ponnyridning. En superhjälte kommer på besök för att gå runt och mingla med barnen. Även Kapten Kryp är på plats med sin Skeppohoj, en amfibiecykel fylld med saker från äventyrliga resor.

– Han bjuder in barnen att titta på hans spännande husdjur, säger Lina Gustavsson.

Musik och veteranbilsträff

För livemusiken denna dag står Dalslandsbandet DNA and the Cellarboys, som bjuder på låtar inspirerade av country och rockabilly. De kommer att spela vid två tillfällen under dagen.

Utöver barnarrangemang och musik, blir det den årliga veteranbilsträffen och prisutdelning till Årets företagare. Det finns också chans att prova på olika aktiviteter som kommunens föreningar erbjuder.

Är man shoppingsugen har butikerna i centrum extra bra erbjudanden. Samt att det kommer finnas bondemarknad där man kan handla närproducerat av lokala producenter.

– Vi ser fram emot en härlig dag med musik och familjeunderhållning. Och bondemarknad där man kan köpa sig något gott att äta och dricka, säger Lina Gustavsson.

Artikeltaggar

FärgelandaFritid och livsstilHarvens dagLokalproduceratMarknaderMusikNärproduceratNöje/Kultur

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.