Hoppa till huvudinnehållet

Anders Berger segrare i standardklassen – trea totalt

Publicerad:
Anders Berger på pallen med lite blomster.
Anders Berger på pallen med lite blomster. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Svenskt Sportvagnsmeeting på Ring Knutstorp lockade närmare 200 startande till årets tävling. En av dem var Anders Berger från Bengtsfors MC, som gick i mål som trea totalt, men som segrare i standardklassen.

Från Bengtsfors MotorClub deltog Anders Berger som kör sin Ford Escort i klassen för de nyaste bilarna inom historisk racing, nämligen mellan 1972-1990.

De båda danska bröderna Per och Mads Leth Sörensen var snabbare på kvalet, men de kör inte i samma klass som Anders. Det blev som väntat en härlig fight mellan Anders Berger och de danska bröderna.

Segraren Anders Berger med lagerkrans och hjälpsamma gubbar i teamet. Fr v: Thomas Johansson, Anders Berger, Per-Olof Eliasson och Jan-Olov Karlsson.
Segraren Anders Berger med lagerkrans och hjälpsamma gubbar i teamet. Fr v: Thomas Johansson, Anders Berger, Per-Olof Eliasson och Jan-Olov Karlsson. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Tyvärr tvingades Anders bryta det första racet efter halva distansen sedan kopplingen slutat fungera. Reparationer brukar vara kostsamma på gamla racerbilar, men den här gången var det bara ett banalt fel. Luftskruven på kopplingen hade lossnat! Det var bara att lufta kopplingen och dra åt skruven så var bilen klar för det andra racet.

Anders gav danskarna en hård match, men fick nöja sig med att gå i mål som trea, men som segrare i standardklassen (danskarna kör i GT-klassen). Anders ligger kvar på andraplatsen i tabellen efter tre tävlingshelger i år.

Anders Berger anför fältet i klassen för bilar mellan 1972-1990.
Anders Berger anför fältet i klassen för bilar mellan 1972-1990. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Artikeltaggar

Anders BergerBengtsforsMotorsportRacing

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.