Hoppa till huvudinnehållet

INSÄNDARE: Landsbygden har kraften

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Landsbygden påverkas på många sätt just nu både positivt och negativt. Vi ser att inflyttningen på landsbygden ökar. I flera hus som tidigare stod tomma flyttar nu tex barnfamiljer in. Många har upptäckt att det fungerar alldeles utmärkt att arbeta på distans. Detta tack vare våra tidigare satsningar på att hela kommunen skall ha bästa möjliga bredbandsuppkoppling. Fiberföreningarna gör här ett fantastiskt jobb.

Coronan och att man ”tvingades” att arbeta hemifrån gjorde att dessa möjligheter kom fram. Nu gäller det att vi tar vara på och bygger vidare på denna utveckling. I Dals Långed har man öppnat s.k. grannskapskontor, där man som distansarbetare kan arbeta och samtidigt ha möjlighet att umgås, fika med andra. Detta gör att den sociala delen av arbetet också tillfredsställs.

Vi kan göra på samma sätt i alla våra bygder. Detta gärna i samverkan med befintliga bygdegårdsföreningar eller lokala företag.

Jord, skog och turism i kombination med de nya IT-näringarna ger stora möjligheter för landsbygden Det gäller bara att vi tar vara på detta!

Landsbygdens resurser tillsammans med våra övriga styrkor i kommunen, bl.a. våra företag och vår kommunala verksamhet, gör att vi kan bygga ett ännu bättre Bengtsfors!

Centerpartiet kan och lever i landsbygden!

Bengtsfors Centerparti, Per Jonsson

Artikeltaggar

InsändarePer Jonsson