Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors IF vann i höstpremiären: ”Hela laget spelade bra”

Publicerad:
Bengtsfors IF vann i höstpremiären. Här firar laget Cornelia Fred Hells 1–0-mål som kom efter hörna.
Bengtsfors IF vann i höstpremiären. Här firar laget Cornelia Fred Hells 1–0-mål som kom efter hörna. Foto: Pontus Nordwall

Det blev en 2–0-seger för Bengtsfors IF i damernas division 4 Dalsland när tabelljumbon, Eds FF:s U-lag, kom på besök. Hemmalaget gjorde en stabil insats och vann rättvist. Bengtsfors klättrade därmed till andra plats i tabellen.

– Vi behövde verkligen den här segern, säger matchens lirare, mittbacken Vilda Bäck i Bengtsfors IF.

Inledande minuterna av matchen var jämna men med lite mer boll för Bengtsfors och där en halvchans från Ed var enda målchansen. Efter åtta minuters spel fick Hanna Utter ett bra läge men skottet gick utanför. Samma spelare hade även ett friläge men då hade domaren blåst för offside.

Bengtsfors började ta över allt mer och efter 25 minuters spel var laget nära att ta ledningen men Thindra Martinsson Blom i Edsmålet gjorde en fin räddning. I anfallet efter hade Ed ett bra läge men skottet gick i burgaveln. När knappa halvtimmen var spelad fick Bengtsfors en hörna som slogs in fint av Ebba Fransson och Cornelia Fred Hell kunde sätta dit bollen till 1–0 vilket var resultatet i paus.

Bengtsfors Alva Ömnehag kämpar om bollen med Eds Michalina Piekus.
Bengtsfors Alva Ömnehag kämpar om bollen med Eds Michalina Piekus. Foto: Pontus Nordwall

Bengtsfors utökade direkt

Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när Hanna Utter nickade in 2–0, återigen en fin hörna från Ebba Fransson. Ed hade några hyfsade lägen men avsluten var inte tillräckligt bra och Tilda Johansson i Bengtsfors målet sattes inte på några större prov. Med 20 minuter kvar att spela blev det ett uppehåll då Eds Vendela Klenfelt blev liggande med stora smärtor efter en närkamp och efteråt var hon lindad runt knät så det såg ut att vara allvarligt. Efter uppehållet var det inget av lagen som lyckades göra något mål och matchen slutade med hemmaseger 2–0.

Ebba Fransson assisterade till Bengtsfors båda mål och var en av de bästa i hemmalaget.
Ebba Fransson assisterade till Bengtsfors båda mål och var en av de bästa i hemmalaget. Foto: Pontus Nordwall

Med lite bättre kvalité i sista passningen eller avsluten från båda lagen kunde vi fått lite fler riktigt farliga målchanser. Bengtsfors spelade dock bra där Ebba Fransson och Frida Enarsson låg bakom mycket av offensiven. Sett till målchanser vann Bengtsfors rättvist och Vilda Bäck, som gjorde en bra insats i mittförsvaret, blev utsedd till lagets bästa spelare.

– Jag tycker hela laget spelade bra. Vi spelar bra ihop och behövde verkligen den här segern med tanke på läget i tabellen. Förhoppningsvis kan vi vinna resten av de matcher som är kvar, säger hon.

Bengtsfors ena målskytt Cornelia Fred Hell med bollen, Eds lagkapten Ida Olsson jagar.
Bengtsfors ena målskytt Cornelia Fred Hell med bollen, Eds lagkapten Ida Olsson jagar. Foto: Pontus Nordwall
Matchfakta

Bengtsfors IF – Eds FF B 2–0 (1–0)

Division 4 Dalsland

Målen: 1–0 Cornelia Fred Hell (29), 2–0 Hanna Utter (48)

Domare: Elin Forsberg

Publik: 60

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors IFDivision 4 DalslandEds FF UFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.