Hoppa till huvudinnehållet

Flera lokala band när MF Decibel anordnar musikevent

Publicerad:
Pernilla Lönngren
pernilla.lonngren@dalslanningen.se
Några som ska medverka på lördag är Långedsgruppen Jennix. Bilden är från ett tidigare evenemang. Från vänster: Ulf Lundquist gitarr och sång, Anders Saltberg trummor, Dan Karlsson gitarr, Sune Höög bas och Clas Sandberg på keyboard och sång.
Några som ska medverka på lördag är Långedsgruppen Jennix. Bilden är från ett tidigare evenemang. Från vänster: Ulf Lundquist gitarr och sång, Anders Saltberg trummor, Dan Karlsson gitarr, Sune Höög bas och Clas Sandberg på keyboard och sång. Foto: PRIVAT

På lördag arrangerar Musikföreningen Decibel ett musikevent i Dals Långed. Det är det första evenemanget som genomförs sedan föreningen startade upp på nytt 2019.

– Pandemin kom och stoppade allt, säger Stefan Svensson, en av grundarna till MF Decibel.

Musikföreningen Decibel är en gammal förening som startade redan 1981. Under åren skapade de flera rockfestivaler och band som satte färg på musiklivet i både Dals Långed och Bengtsfors.

I många år låg föreningen på is men 2019 blev suget stort att återuppta verksamheten.

– Vi var ett gäng som ville starta upp igen. Tre av ursprungsmedlemmarna som var med och bildade föreningen är med, däribland jag, säger Stefan Svensson.

Planen var att skapa olika musikevenemang, men bara kort efter återstarten kom pandemin och satte stopp för planerna. Helgens musikevent är därför det första sedan föreningen återupptogs.

– Vi vill att det ska hända något som har med musik att göra. Vi har många bra lokala band i Långed bland annat, säger Stefan Svensson.

Musik och servering

Banden som ska spela under lördagen har anknytning till Bengtsfors och Dals Långed. Bland annat coverbanden Coverup och Drywood, samt pop-/rockbandet Jennix. Under fyra timmar kommer man att kunna lyssna på de olika banden och i samband med spelningarna finns det tillgång till servering med fika.

MF Decibel hyr i dagsläget en lokal av kommunen dit de som är intresserade kan komma och prova på olika instrument. Föreningen vill bland annat främja ungdomsverksamheten och vara ett komplement till andra aktiviteter som ungdomar utövar.

– Vi vill visa att vi finns och hoppas på att få ett bra genomslag i och med det här evenemanget, säger Stefan Svensson.

Artikeltaggar

BengtsforsDals LångedMF DecibelMusikNöje/KulturStefan Svensson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.