Hoppa till huvudinnehållet

Jackpot på GS75 och trippel till Jepson – Alvena Vagaboy skrällde i Åmål

Publicerad:
Carl Johan Jepson hade en fin dag i Åmål och tog tre segrar inom GS75-ramen. Här vinner han med Crono Delleselve i avdelning 2.
Carl Johan Jepson hade en fin dag i Åmål och tog tre segrar inom GS75-ramen. Här vinner han med Crono Delleselve i avdelning 2. Foto: Björn Martinsson

En av Åmålstravets stora profildagar är högervarvsdagen där man som enda bana i landet kör åt motsatt håll hade samlat runt tusen besökare. GS75-omgången blev svår, ja så svår att ingen hittade alla rätt och därmed jackpot.

Ett av huvudloppet denna soliga söndag i högervarv var The Right Way.

Här var King Of Greenwood och Global Agreement mycket betrodda men svaret blev skrällen Alvena Vagaboy. Mikael J Andersson bidade sin tid i tredje invändigt och fick luckan perfekt inför avgörandet där den pigge tioåringen precis på linjen tog ner Global Agreement.

Enormt rens i kuponghögen då Alvena Vagaboy var streckad på en procent!

I Sven Lundgrens Minneslopp blev det norskt i topp genom fyraåringen Baias som för Per Oleg Midtfjeld hade kontroll på loppet från utvändigt ledaren. 400 meter kvar tog de över och vann lätt före landsmännen Ask Leo och Garli Kongen som delade på andrapriset.

– Jag hade fin kontroll på ledaren och det kändes bra hela vägen. Hästen är stark och nästa uppgift blir uttagningarna till Norska Derbyt för kallblod, säger Per Oleg Midtfjeld.

Det blev mycket krångel innan GS75-avdelning 1 kom iväg då det blev två omstarter på grund av tekniska skäl vilket fick till följd att André Eklundh valde att stryka storfavoriten X.Tour.

När man kom iväg var det norske Glamour Tilly som i en snabb inledning kunde ta hand om ledningen där första halvarvet gick på snabba 08,0. Jackman kom med en rask avslutning men tappre Glamour Tilly och Lars Anvar Kolle höll undan på 1.13,5a/1 680 meter.

Carl Johan Jepson var resolut i avd.2 med betrodde Crono Delleselve som ur första sväng satt i ledningen. Efter att fått bestämma där framme ryckte fyraåringen undan i sista sväng och vann mycket lätt före Excalibur Zet och Titan Tilly.

Att det går att vinna bakifrån på Åmålstravet bevisade Dwight Pieters med Elliot Cloud. Fyraåringen kom med en flott avslutning och tog en säker seger före What A Deal och Kerwin Pasel.

Här var på förhand betrodda, Fossens Wilma struken.

Carl Johan Jepson hade en fin dag i Åmål med tre segrar inom ramen. Axevallahästen Dynamic Twister som gick en stark sista långsida i detta stayerlopp över 2 880 meter. Inne på upploppet kopplade de också greppet på länge ledande Apollo Creed och utvändige Kentucky Lobell.

Jepson avslutade GS75-spelet med en flott spurtseger med stall Goops fyraåriga Calypso Roc i stoloppet. Från en position en bit bak kom hon ut i fritt läge och med ett starkt sista halvvarv och avgjorde hon före Minoo Teemer.

Fakta

Rätta rader

Rätt GS75-rad: 4 – 7 – 9 – 2 – 2 – 4 - 9

Sju rätt Jackpot

Sex rätt ger 9 088 kronor

Fem rätt ger 528 kronor

Strukna hästar: Avd.1 nr 5, avd.3 nr 2, avd.4 nr 7 och 8, avd.6 nr 6 och 10.

Dagens Dubbel

DD1: 4

DD2: 9

DD-odds 41,31

Artikeltaggar

ÅmålÅmålstravetCarl Johan JepsonTrav

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.