Hoppa till huvudinnehållet

Bäckefors IF vände och vann – första segern på sex matcher: ”Äntligen”

Publicerad:
Johan Jensen gjorde mål när Bäckefors IF kunde ta den första segern på sex matcher.
Johan Jensen gjorde mål när Bäckefors IF kunde ta den första segern på sex matcher. Foto: Johan Lindahl

Bäckefors IF har så här långt famlat i mörkret efter formen, men i helgen blev det seger hemma mot Melleruds IF:s lag 2 efter att man vänt underläge 0–1 till 2–1. Det var lagets första seger på sex matcher.

– Äntligen gav en bra laginsats utdelning, säger tränaren Pelle Norlin.

14 maj vann Bäckefors IF sin senaste match, då med 3–1 hemma mot Bengtsfors IF. Sedan dess har man famlat i mörkret efter formen. Laget tippades i toppen av konkurrenterna in för säsongen, men hittills har man varit en enda stor besvikelse.

Men i lördags, sex matcher efter den senaste trepoängaren, kom en efterlängtad seger. Melleruds IF:s lag 2 kunde besegras med 2–1 efter mål av Johan Jensen och Ludvig Andersson. Dessutom vände man underläge till tre poäng.

– Stort beröm till lagets insats och inställning. Vi lyckades vända ett tidigt underläge, något vi inte lyckats med ännu denna säsongen. Vissa spelare höjde sig rejält idag. Det känns skönt att en bra laginsats äntligen ger utdelning. Viktiga tre poäng nu när vi ser framåt, säger Bäckefors tränare Pelle Norlin.

Bäckefors IF ligger, trots den dystra sviten, på femte plats i tabelllen. Det är 16 poäng upp till Färgelanda IF i topp, men också en klar marginal ner till botten.

På lördag ska man försöka stoppa tabelltvåan Tösse IF:s fina segersvit.

Matchfakta

Bäckefors IF–Melleruds IF lag 2 2–1 (1–1)

Division 5 Dalsland

Målen: 0–1 Jonatan Lundgren (23), 1–1 Johan Jensen (25), 2–1 Ludvig Andersson (78)

Varningar, Bäckefors: Kader Muhumed

Domare: Martin Aronsson

Publik: 56

Artikeltaggar

BäckeforsBäckefors IFDivision 5 DalslandFotboll

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.