Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Eds FF i toppmatchen mot Stenungsund

Publicerad:
Eds FF förlorade mot Stenungsund
Eds FF förlorade mot Stenungsund

Det var två topplag som möttes i division 3 Bohuslän/Dalsland dam i fotboll på lördagen. Eds FF förlorade, på hemmaplan mot nya serieledaren Stenungsund med 1-2 (1-1).

Eds FF:s tränare Pär Johansson kommenterade matchen:

– Vi gör en bra match där jag tycker vi är det bättre laget. Dock klarar vi inte av att förvalta detta i klara målchanser utan sista passen når inte fram till rätt adress. Vi har minst tio lägen där våra snabba ytterforwards tar sig runt på kanten men inspelen inte träffar våra spelare i straffområdet. Antigen beroende på passningen eller att vi inte får in spelare i straffområdet. Extra plus till våra mittbackar Julia Edqvist och Klara Kjellberg som håller riktigt hög klass idag. Känns också surt att deras 1-2-mål kommer till på en klar offside. Ingen skugga skall falla över domaren som gör en riktigt bra match men frustrerande att förbundet väljer att prioritera linjedomare i en herrserie som består av 70 procent reservlag istället för att ge domare och lag rätt förutsättningar i kampen om en plats i damernas division 2.

Mina Nilsson gjorde hemmalagets mål, medan Linnéa Nilsson gjorde båda målen för bortalaget.

Eds FF har fyra vinster och en förlust på de senaste fem matcherna, medan Stenungsund har fem vinster.

Det här betyder att Eds FF ligger kvar på tredje plats i tabellen.

Nästa motstånd för Eds FF är Tjörn. Lagen möts lördag 20 augusti 16.00 på Ekåsvallen.

Artikeltaggar

Bergslätts IPDivision 3 Bohuslän/DalslandEds FFFotbollStenungsund

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.